Двама полицаи са пострадали - единият е настанен в ИСУЛ

...
Двама полицаи са пострадали - единият е настанен в ИСУЛ
Коментари Харесай

МВР: Провокатори опитаха да влязат в парламента

Двама служители на реда са потърпевши - единият е настанен в ИСУЛ - поради опита за влизане в Народното събрание от страна на провокатори в края на шестия ден на митинга, заяви на брифинг в среднощ зам.-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Антон Златанов. Другият служител на реда е с прорезна рана.

Златанов бе безапелационен, че на митинга е имало провокатори. Шестима души са арестувани.

" От арестуваните персонално разговарях с две 15-годишни момчета, които в 23.55 ч. бяха още тук без персонални карти, без знанието на родителите си. Казаха, че единият е от " Левски ", а другият от ЦСКА. На площада имаше дребни групи почитатели от няколко тима. Имаше и други провокатори ", описа зам.-шефът на Столична дирекция на вътрешните работи.

Напрежението пред втората постройка на Народното събрание (бившия Партиен дом) се изостри малко след 22.30 ч. Златанов изясни, че са били хвърлени бомби, наоколо до публицисти и служители на реда, както и кутии с багра.

" Бяха хвърлени две бомби. Доста съществени бомби, хвърлени в средата на множеството, на стъпалата пред Народно заседание 2, където имаше публицисти, фоторепортери, имаше част от уредниците, както и шестима служители на реда без каски ", разказа обстановката топ служителят на реда.

Вследствие на тази обстановка едно момче от протестиращите е паднало. Двама служители на реда се пробвали да му окажат помощ, когато: " Без никаква интервенция на полицейски чиновници стартира всеобщо замеряне преди всичко с кутии и пликове алена багра. Има голям брой ударени сътрудници по униформите, ръцете, всички сме в алена багра. Счупи се вратата на Народното събрание 2 и беше изработен опит за навлизане вътре. "

Двама полицейски чиновници, без защитно облекло, които са охранявали входа, са били нападнати и бити.

Ще продължи разпознаването и на други участници в случая. На място се прави оглед.

По думите на Антон Златанов, сходни мероприятия целят да се опорочи митингът и да се провокират вълнения.

" Така народна власт не се реализира. Нашата приемливост - на българската полиция, е огромна. Но довечера непровокираното принуждение беше от групи провокатори, които за жалост опорочиха края на митинга. "

От Министерство на вътрешните работи още веднъж приканиха жителите да съблюдават публичния ред и да не се поддават на провокации.

 Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР