Двама пилоти загинаха в Индия, след като изтребител от съветската

...
Двама пилоти загинаха в Индия, след като изтребител от съветската
Коментари Харесай

Двама пилоти загинаха в Индия при катастрофа

Двама водачи починаха в Индия, откакто изтребител от руската епоха се разруши по време на подготвителен полет, оповестиха от военновъздушните сили, което ускорява опасенията за сигурността след поредност от произшествия с тези самолети.

МиГ-21 е паднал в четвъртък вечерта в пустинята на западния щат Раджастан покрай град Бармер, оповестиха от Министерството на защитата.

Катастрофата е шестият аероплан МиГ-21, който пада от януари предходната година, като петима водачи са починали.

Индийските военновъздушни сили (ВВС) оповестиха, че образователният аероплан " е претърпял случай " и обявиха, че е разпоредено следствие за определяне на повода за злополуката.

Кадри от локалните медии демонстрираха пламтящи остатъци, разпръснати на огромна повърхност.

Министърът на защитата Раджнат Сингх съобщи, че е " надълбоко наскърбен " от загубата на двамата водачи при злополуката.

" Тяхната работа на нацията в никакъв случай няма да бъде забравена ", съобщи Сингх в Туитър.

Изтребителите МиГ-21 за първи път влизат на въоръжение в Индия през 60-те години на предишния век и в продължение на десетилетия служат като гръбнак на военновъздушните сили на страната.

Многобройните произшествия през последните няколко десетилетия обаче доведоха до това, че самолетите бяха наречени " летящи ковчези " поради неприятната им сигурност.

Индия влага милиарди долари в модернизирането на военновъздушните си сили - самодейност, стимулирана от десетилетното съревнование с Пакистан и нарасналото напрежение с Китай. Нейните военни закупиха десетки френски изтребители Rafale, като доставките им стартират през 2020 година
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР