Двама журналисти от турския новинарски уебсайт GZT - Назгюл Кенджетай

...
Двама журналисти от турския новинарски уебсайт GZT - Назгюл Кенджетай
Коментари Харесай

Русия задържа двама турски журналисти по обвинения в шпионаж

Двама публицисти от турския новинарски уеб страница GZT - Назгюл Кенджетай и Емин Караджак - са арестувани в Русия от 16 декември, се споделя в известие на медията, оповестено късно през вчерашния ден. Според уеб страницата всички движимости на двамата публицисти са били конфискувани, а всички техни цифрови данни - наложително изтрити от съветските управляващи. В известието се споделя още, че публицистите са били в Русия, с цел да снимат документален филм за метода на живот и културата на тюркските нации.

След като Русия задържа публицистите, в обществените мрежи стартира акция, в която турските жители бяха призовани да упорстват за освобождението им под хаштага " #FreeNazgulEmin ".

 
Съединени американски щати обмислят ограничение на експорта за Русия при положение на навлизане в Украйна
Властите в Съединените щати обмислят да наложат " непоколебим надзор върху износа " за Русия при положение на хипотетично " навлизане в Украйна "....
Прочети повече
GZT също по този начин съобщи, че в репатриращия център, където съветските управляващи ги държат се нарушават човешките права. Уебсайтът оповестява, че в центъра за репатриране няма отоплителна апаратура, климатикът е включен по този начин, че арестуваните се разболяват и няма подаване на топла вода. GZT добави още, че килиите, в които се намират двамата публицисти, са под непрекъснато наблюдаване и телефоните им непрестанно се ревизират.

Междувременно прокремълските медии в Русия настояват, че двамата публицисти " водят антируска агитация, шпионират, пробват се да покажат, че тюркските нации живеят в тежки условия под съветско ръководство и пропагандират исляма ", оповестява БГНЕС. 

Двамата публицисти са били арестувани преди този момент в две тюркски републики под ръководството на Руската федерация - Саха (Якутия) и Алтай. Журналистът от GZT Карачак съобщи, че не са се сблъскали с огромни проблеми в континентална Русия, само че съветските сили за сигурност са нараснали натиска върху тях при влизането им в тюркските републики, които са в границите на федерацията, написа " Дейли Сабах ".

Още от АЗИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР