Двама членове на руската музикална група Пуси райът, известна с

...
Двама членове на руската музикална група Пуси райът, известна с
Коментари Харесай

Двама членове на "Пуси райът" получиха убежище в Швеция

Двама членове на съветската музикална група " Пуси райът ", известна с провокативните си осъществявания и митингите си против Владимир Путин, получиха политическо леговище в Швеция, съобщи организация " Франс прес ", като се базира на Шведската държавна телевизия.

Лусине Джанян и Алексей Кнедляковски, които са родители на две деца, желаеха леговище в Швеция през 2017 година с аргумента, че в родината си са подложени на смъртни закани и на тормоз. В края на 2018 година молбата за даване на леговище на фамилията беше отхвърлена. Шведската имиграционна работа реши тогава, че двойката не се намира в пораждаща безпокойствие обстановка. Семейството апелира това решение и по този начин се стигна до даването на политическо леговище.

" Щастлива съм, че децата ми ще могат да израснат в сигурност, изключително поради това, което се случва в Русия ", сподели Джанян.

Според английския в. " Гардиън " двамата създатели са политически ангажирани от 2010 година Двойката взе участие в митинг на " Пуси райът " в Сочи през 2014 година по време на зимните Олимпийски игри. През 2016 година Кнедляковски беше наказан на 15 дни затвор, тъй като закачил кръст на врата на скулптура, представляваща сегашния началник на съветската Служба за сигурност.

Групата " Пуси райът " стана световноизвестна през 2012 година с митинг против Путин в московската катедрала " Христос Спасител ". Тогава три девойки от групата бяха съдени за хулиганска демонстрация, стимулирана от религиозна ненавист. Две от тях бяха наказани на 2 години в трудов лагер. Миналата година Русия беше наказана от Европейския съд за човешките права поради доста нарушавания против " Пуси райът " през 2012 г./ БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР