Двама бракониери от село Рибново, незаконно ловуващи в района на

...
Двама бракониери от село Рибново, незаконно ловуващи в района на
Коментари Харесай

Заловиха бракониери за незаконен лов в Родопите

Двама бракониери от село Рибново, нелегално ловуващи в региона на държавен дивечовъден сектор „ Вищерица”, са арестувани при взаимна акция на чиновници на ДГС-Гърмен” и служители на реда към РУ-Гоце Делчев. Проверката е осъществена в местностите Караташ и Али алан, в землището на архитектурния резерват Ковачевица.

Служители на стопанството по време на постоянен обход на горските територии към 12,30 часа виждат прясно оставени в снега следи от автомобилни гуми на високопроходимо транспортно средство. Откриват автомобила джип „ Мицубиши Л200”, а директно до него виждат мъж с пушка на рамо, който побягва надолу по ската през гората.

Горските чиновници алармират неотложно шефа на стопанството и е проведена взаимна акция с Министерство на вътрешните работи по определяне, задържане и санкциониране на нарушителите. Изпратен е екип, вследствие на което към 16:30 часа бракониерите са хванати на към два километра от първичното място, като водели и две ловни кучета. При обиска са открити две радиостанции за взаимозависимост, а в автомобила им е намерено още едно ловно куче. Оръжие и муниции не са открити.

Горските сформират констативен протокол и два акта за нелегално ловуване в държавен дивечовъден сектор на нарушителите. Задържани са автомобилът и трите ловни кучета с разписки за отговорно бранене, като средства за осъществяване на нарушаването. Продължава претърсването на горския регион за укритата пушка.
Двамата извършители са на възраст към тридесет години и са ловци с постоянно заверени ловни билети. Предстои сезиране на Ловно-рибарско сдружение „ Сокол”, чийто членове са, и лишаването им от право на лов. Всички материали по случая ще бъдат предадени на Районна прокуратура-Благоевград.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР