Двама българи са сред ранените при тежката влакова катастрофа в

...
Двама българи са сред ранените при тежката влакова катастрофа в
Коментари Харесай

Мъж и жена от България са ранени при влаковата катастрофа в Гърция

Двама българи са измежду ранените при тежката влакова злополука в Гърция. Те са настанени са в болница в Солун, заяви генералният консул на България в Солун Антон Марков пред БНР.

За момента се знае, че става дума за мъж и жена . Уточнява се самоличността им, както и къде са приети в болница, с цел да се разбере повече за положението им и да им бъде оказано цялостно подпомагане.

Властите в Гърция не са поискали посредством консулството ни помощ за справяне със обстановката след случая.

Според Антон Марков най-вероятно повода за трагичния случай е непреместена стрелка . " Но, до момента в който не завърши следствието. никой не може да каже каква тъкмо е повода. Ще би трябвало да изчакаме ", добави той.

" В непрекъсната връзка сме с локалните управляващи и при постъпване на нова информация ще я предоставим на българските медии ", уточни Марков.

От думите му стана ясно още, че в консулството не са постъпвали сигнали от българи, които търсят свои близки.

Националното радио осведоми също, че в Гърция е разгласен тридневен печал в памет на жертвите от влаковата злополука, които към този момент са 38 . Повечето от починалите са младежи. 18 души са в неопределеност. Ранените са над 100. Лекари в пет лечебни заведения се борят за живота им.
 Сблъсък на два влака в Гърция Обновена
Сблъсък на два влака в Гърция

Най-малко 36 души са починали и над 80 ранени

Спасители оповестяват, че няма оживели от пасажерите от първите три вагона . Те са разкрили още жертви под изгорелите вагони на пътническия трен.

Министърът на опазването на здравето Танос Плеврис , представен от БНР, удостоверява, че множеството от починалите са младежи, които са се намирали в първите три вагона. Според очевидци във влака са пътували доста студенти. " Изживяваме огромна покруса. Ранените са в лечебните заведения в ръцете на опитни лекари, които ще ги спасят. Драмата е за умрелите, които се намират в болничното заведение в Лариса и чакаме околните им. В помощ имаме екипи от психолози ", разяснява той.

Един от оживелите пасажери разказва злополуката по този начин: " Чухме огромен тропот, бяха 10 кошмарни секунди. Обръщахме се във вагона, до момента в който паднахме на страни, и до момента в който паниката спря. Тогава настана суматоха, имаше кабели на всички места, избухна пожар незабавно. Огънят беше отдясно и отляво. "

" Във влака имаше дребни деца. Извадих от влака, колкото се може повече хора. Бебе на 6 месеца спасихме. Отидох и в предните вагони да оказа помощ, само че те горяха и беше невероятно да оказа помощ ", споделя различен от пасажерите.

Причините за злополуката се проверяват.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР