Два варианта за кабинет разкри зам.-председателят на НС Йордан Цонев.

...
Два варианта за кабинет разкри зам.-председателят на НС Йордан Цонев.
Коментари Харесай

Цонев разкри два варианта за кабинет. Най-добрият

Два разновидността за кабинет разкри зам.-председателят на Народно събрание Йордан Цонев. Единият е съвършен, другият - вероятен.

Най-добрият вид за кабинет е 173-ма депутати да създадат евроатлантическо болшинство. Това са партиите, които декларират ярка евроатлантическа поддръжка, разяснява Цонев в изявление за Нова тв.
-->
Това е волята на народа - да си запазим евроатлантическата ориентировка, тъй като тя не е хипотетична, не е единствено идейна, сподели Цонев. И изясни: „ Имаме две рецесии – икономическа и на сигурността. Без инструментите на Европейски Съюз и НАТО не можем да ги решим. С инструментите на НАТО можем да подсигуряваме сигурността, с инструментите на Европейски Съюз – излизането от икономическата рецесия. ”.

Попитан по какъв начин Движение за права и свободи би взела участие в подобен кабинет с „ Продължаваме промяната ”,  чието ръководство Движението разгласи за рисково, Цонев отговори: „ Когато партиите са във съвместен надзор, тогава тези неща се минимизират. ”.

Ако първите два мандата не се осъществят, аз персонално си представям с третия някаква форма на антикризисен кабинет с доста пай мандат, който да одобри бюджет, ограничения за хората и бизнеса, законите по Плана за възобновяване, с цел да стигнем до евросредствата, разяснява още Цонев. И съобщи: „ Не, това не е най-предпочитаният от нас вид. ”.

Ние желаеме да има кабинет, съобщи Йордан Цонев и сподели, че в случай че има болшинство и единодушие този кабинет да е партиен, съдружен, Движение за права и свободи ще одобри това.

Ако желанието на всички е ние да участваме в кабинета, за какво – не, само че ние не слагаме такова изискване, сподели още Цонев.

Ще поставим най-много старания да има кабинет. Ще приказваме с всички, ще даваме градивни оферти. Ако ни поканят, ще беседваме.  Неофициална поддръжка обаче няма да дадем на никого. Трябва да бъдем публично поканени на диалози, да има гласност на тези диалог какъв ще е кабинетът,  добави той.

На въпроса дали Движение за права и свободи ще поддържа първия мандат – на ГЕРБ, Цонев съобщи: „ Нашата партия дава отговор с да и не когато има съответни диалози. Избягваме да разясняваме хипотези. ”.

Всеки избор нулира обвиняванията, тъй като изборите са чек надзор. Ако българските жители гласоподават ГЕРБ да е първа мощ,  значи по този начин считат, разяснява зам.-председателят на Народно събрание. Той добави, че значимо изискване за поддръжка е какъв ще е форматът на държавното управление и какви политики ще организира.

Разбрахме добре посланието на гласоподавателите.То е: четири избора подред не даваме на никой да сформира самичък кабинет, даже не даваме на двете първи сили да вършат болшинство. Но доста желаеме да има кабинет, тъй като решаването на всички рецесии минава през решаването на политическата, сподели още Цонев.

Докато ние се замерваме с измислени обединения, хората чакат онази, която ще реши проблемите им. Политически нонсенс е изгубилата изборите политическа мощ да споделя: ние няма да подкрепим първата партия, само че желаеме тя да ни поддържа, съобщи още Цонев. Той посочи, че Движение за права и свободи не е водила други диалози с изключение на с Росен Плевнелиев и Соломон Паси, само че те са били не са коалиция, а кардинални – коя партия, къде стои.

По мотив връщането на хартиената бюлетина той разяснява: „ Ние сме за машинния избор, само че не с тези машини. С тях гласоподават единствено за Мадуро във Венецуела. Специалистите ни споделиха, че този програмен продукт може да се манипулира. Даже ни демонстрираха по какъв начин се прави това. ”.

Движение за права и свободи е за машини, които броят бюлетините и които връщат недействителните, акцентира Цонев.

Тези машини, които у нас породиха подозрения в изборния развой, подозрения в операция на изборния развой, те няма да вземат участие повече на изборите. Точка по въпроса, регистрира Йордан Цонев.

Очакваме изборният развой да става по-справедлив и в него да има доверие. В момента нито нашите гласоподаватели имат доверие, нито гласоподавателите на Българска социалистическа партия, доколкото говорихме с тях, нито гласоподавателите на ГЕРБ, акцентира зам.-председателят на Движение за права и свободи.

По мотив поставяните условия за промени в правосъдната система, Цонев разяснява, че сега има претенции за преодоляване на постове на правилото „ стани да седна ”, а не се приказва за действителна правна и правосъдна промяна.

В предния парламент внесохме законопроект за унищожаване на ин хаус процедурите, с цел да има действителна битка с корупцията. Те – „ Промяната ” не го поддържаха и работеха по тези процедури. Това не е ли двуличие, възмути се Цонев.

Внесохме и план за смяна в Конституцията,  при който напълно променяме функционалностите на основния прокурор, лишаваме му даже контрола по законността. Всичко за което приказват Политическа партия, Демократична България, Венецианската комисия, Европейски Съюз – даже не го прочетоха. А аз го върших персонално на Кирил Петков. Това е двуличие, сподели още Цонев.

Имаме проблем по какъв начин е конструирана правосъдната система Искаме генерално да се реши този въпрос, безапелационен бе зам.-председателят на Народно събрание.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР