Два самолета на Руската федерация пристигнаха днес на Летище София,

...
Два самолета на Руската федерация пристигнаха днес на Летище София,
Коментари Харесай

2 самолета на Русия прибираха дипломатите и техни близки в родината им

Два самолета на Руската федерация дойдоха през днешния ден на Летище София, с цел да отведат в родината им експулсираните 70 дипломати и дипломатически чиновници у нас, както и техни близки.

Изгонването им беше оповестено по-рано тази седмица от премиера в оставка Кирил Петков, който съобщи, че по данни на службите въпросните съветски жители са работили против ползите на България под прикритието на своя дипломатически статут.

По непотвърдена информация общата численост на съветските жители, които напущат през днешния ден страната ни, е над 180 души.

И двата самолета излетяха по график в 15:00 и 15:30 часа. Полетите са от София до московското летище " Внуково ". За пътуващите бяха планувани четири чекинг гишета на Терминал 2, съобщи БНР.

Повечето от заминаващите отхвърлиха да разясняват и бяха сбити пред събралите се медии на Летище София: " Благодарение на вашето държавно управление ние си тръгваме. Без коментар! "

Повечето от руснаците дойдоха на Летището с рейсове, проведени от дипломатическата задача на Руската федерация у нас. Част от тях дойдоха обаче и с коли, както и с микробуси.

За да не бъдат притеснявани, в постройката на летище София, в салона на Терминал 2 имаше засилено полицейско наличие.

До момента не е ясна точната численост на съветските жители, които през днешния ден напущат страната ни, защото с изключение на експулсираните чиновници на дипломатическата задача на Руската федерация, си потеглиха и техни близки.

  Снимка: БНР, Ани Петрова

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР