Два нови апарата за плазмафереза бяха дарени на СБЛАГ „Майчин

...
Два нови апарата за плазмафереза бяха дарени на СБЛАГ „Майчин
Коментари Харесай

Прокурори и следователи дариха два апарата за плазмафереза

Два нови апарата за плазмафереза бяха дарени на СБЛАГ „ Майчин дом “ и Националния център по трансфузионна хематология, закупени със средства на прокурори, следователи и правосъдни чиновници, събрани в границите на благотворителната акция на Асоциация на прокурорите в България (АПБ) и Камара на следователите в България (КСБ). Инициативата бе подкрепена от основния прокурор Иван Гешев и управлението на Прокуратурата на Република България.

При връчване на дарението в постройката на СБЛАГ „ Майчин дом “ представителят на основния прокурор Сийка Милева изрази от името на Иван Гешев признателност към участниците в самодейността.

" В тези сложни времена прокурорите, следователите и правосъдните чиновници, с изключение на да извършват отговорностите си по закон - за одобряване на върховенството на правото и за отбрана на публичния интерес, демонстрираха, че могат да са съпричастни като дадат своя непретенциозен принос в сложната борба за спасяването на човешки животи.

Направихме го напролет, когато беше първата вълна на пандемията. Правим го и през днешния ден и ще продължим да го вършим и в бъдеще. Надявам се, че дарените апарати ще оказват помощ на нуждаещите се като паралелно с това, спазвайки разпоредбите, всеки един от нас ще прояви нужното примирение, с цел да преминем дружно през тежкото за всички нации тестване. В този миг всяка помощ е скъпа, тъй че акцията продължава, тъй като преди да бъдем магистрати, ние сме жители на нашата страна ", съобщи представителят на основния прокурор Сийка Милева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР