Два кораба на военноморските сили на Турция, които потеглиха от

...
Два кораба на военноморските сили на Турция, които потеглиха от
Коментари Харесай

Турция изпраща техника и персонал в помощ на Либия

Два кораба на военноморските сили на Турция, които потеглиха от Измир към този момент са достигнали Либия. Това заяви министерството на националната защита. Страната изпрати в Либия помощ под формата на личен състав и техника, която да помогне на либийския народ след опустошителните наводнения в страната, съобщи турската държавна телевизия ТРТ Хабер.

На корабите се намират общо 360 души личен състав, състоящ се от чиновници на Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (AFAD), Организацията за издирвателно-спасителни интервенции (AKUT), Министерството на здравеопазването, бреговата защита и пожарната команда. В Либия са били доставени също 122 транспортни средства, състоящи се от коли за спешна помощ и друга особено оборудвана техника за оказване на помощ.

Три полеви лечебни заведения, средства за подслоняване, хранителни артикули, санитарни материали е изпратила още Турция на Либия.

Днес от Измир ще отплава трети транспортен съд, с цел да достави спомагателна помощ в Либия, заяви още Българска телеграфна агенция.

Проливните дъждове, провокирани от средиземноморската стихия „ Даниел “, предизвикаха смъртоносни наводнения в източната част на Либия предишния уикенд. Поройните дъждове препълниха два язовира, чиито стени рухнаха. Водна стена с височина няколко метра опустоши центъра на Дерна, унищожи цели квартали и отнесе хора в морето.

Повече от 10 000 души по данни на либийския Червен полумесец са изчезнали. Шест дни по-късно издирвачите не престават да копаят в калта и разрушените здания, търсейки тела и възможни оживели. Червеният полумесец до момента е удостоверил 11 300 смъртни случая.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР