Два капана - пред пенсиите и пред осигурителния праг на

...
Два капана - пред пенсиите и пред осигурителния праг на
Коментари Харесай

Адемов с предупреждение за пенсиите. Два капана

Два клопката - пред пенсиите и пред осигурителния предел на дребните земеделци, уточни общественият специалист на Движение за права и свободи доктор Хасан Адемов.

Минималните размери на пенсии са в рискова непосредственост до междинните. Това значи, че хора с друг застрахователен принос получават размер на пенсията с към 100 лв. разлика. Солидарността на пенсионната система е нарушена. Трябва да се възвърне връзката сред застрахователен принос и размер на заплащанията. Това сподели някогашният обществен министър Хасан Адемов за " Денят онлайн ".
-->
" Не можем да приказваме за постоянна финансово пенсионна система. Пенсионерите би трябвало да бъдат спокойни, ще получат пенсиите си в избраните размери в бюджета. За шестте месеца до края на годината надали има бюджет, който да отговори на публичните упования. НЗОК, Национален осигурителен институт, Национална агенция за приходите и всички администрации, Министерство на вътрешните работи имат упования към нарастване на средствата от бюджета. Василев не демонстрира, че ще се огъне към този момент. Народът е постоянно на стендбай за протестни дейности ", разяснява той.

По думите му увеличение на осигурителната база за земеделците и тютюнопроизводителите е изненадващо решение. " Трябва да заплащат близо 3000 лв. на година, това значи, че няма да могат да се оправят. Осигуряващите се за всички опасности, както и тези единствено за пенсия са към 32 000. Регистрираните земеделци и тютюнопроизводители са малко над 100 000. Това значи, че са в сивия бранш. Минималната пенсия за застрахователен стаж и възраст се получава от 800 000 души, те имат застрахователен принос, който им дава опция да покриват 70% от размера на пенсията, която получават ", изясни Адемов.

Според него пенсионната система притиска останалите обществени системи - не може да има растеж в обучение, опазване на здравето, общини, сигурност. " Дефицитът непрестанно пораства, тъй като нарастването на пенсиите не почиваше на нужните доходи. Около 320 000 са пенсиите под линията на беднотия ", разкри той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР