Думите наистина мога да убиват. Има неща, които нанасят смъртоносни

...
Думите наистина мога да убиват. Има неща, които нанасят смъртоносни
Коментари Харесай

Думите, които са като смъртна присъда за любовта

Думите в действителност мога да убиват. Има неща, които нанасят смъртоносни рани на връзката – не ги изричайте, в случай че не желаете последсвията от това да ви преследват с години.

В яда си по време на разногласия е обикновено човек да се показва по-остро и даже да избухне, изпускайки някоя обидна дума. Но има избрани изречения, които са палач на любовта. И даже откакто ядът отмине и сякаш сте не запомнили за тази кавга, отпечатъкът в съзнанието на вашия обичан човек ще стои.

Ето какво да не казвате, в случай че в действителност държите на връзката си:

“Искам бракоразвод ”

Ако не го мислите в действителност, в случай че това не е ясно осъзнато решение, не допускайте да изречете тези думи в яда си. Думата “развод ” е като отворена кутия на Пандора. Веднъж изречена, тя ще се запечата в съзнанието на половинката ви и ще даде сигнал, че в мислите си вие към този момент допускате да обърнете тил на този брак.

“Млъкни! ”

Тази дума е извънредно нападателна. И съдържа толкоз доста – отвращение да чуеш какво усеща и мисли индивидът до теб, неуважение, скука, нетърпимост. Ето за какво наранява толкоз доста. Вместо това, в случай че разногласието се е разгорещил, по-добре кажете: “Моля те, приказва по-тихо ” или “Дай ми опция и аз да се изкажа ”.

“Стига с тези нелепости ”

Имате цялостното право да не сте на едно мнение по всички въпроси. Но да заклеймите другата позиция като “глупости ” е чиста засегнатост към половинката ви. По-добре кажете “Колкото и да мисля по този въпрос, не мога да се съглася с думите ти ”. В противоположен случай все едно казвате в очите на колегата си, че го смятате за простак, а това, изключително повторено неведнъж, може да насади в него възприятие на засегнатост и изолираност и да се окаже краят на връзката ви.

“По-добре да не те бях срещала/ Изгубих еди-колко-си години с теб ”

Ако от време на време ви минават такива мисли през мозъка в миг на яд или обезсърчение, успокойте се и изчакайте да ви мине, само че не изричайте такова нещо пред половинката си. Иначе ще аргументите прекомерно огромна болежка.

“На теб не ти пука за мен ”

Като цяло неоправдателният звук е добре да се заобикаля, когато спорим с индивида до нас. А неща като “Не ти пука за мен ” или “Ти в никакъв случай не си ме обичал ” са толкоз крайни, че могат да бъдат разрушителни. Особено в случай че постоянно ги изричате по време на скандал – тогава стартира да важи правилото, че една неистина, повторена 100 пъти, става истина, тъй като в някакъв миг може да втълпите на половинката си, че в действителност не изпитва обич към вас.

“По-спокойно ”

Реплики като тази са по-подходящи за малко дете или кученце, не и за някой, който третирате като равносилен сътрудник. Когато казвате “По-спокойно ”, вие заемате позицията на по-зрелият и по-умният, задавате едностранно тона на диалога и като че ли омаловажавате възприятията на другия. По-добре кажете: “Виждам, че този диалог те разстрои, а не желая да се чувстваш по този метод. Мога ли да направя нещо, с цел да се успокоиш, а по-късно да продължим? ”.

“Сега пък какво съм направил/а ”

Това също е от вида реплики, които принизяват колегата. С нея показвате само скука и неспокойствие. И демонстрирате, че каквито и искания да има към вас, вие към този момент сте на мнение, че са безпочвени и изобщо няма да си извършите труда да го изслушате и да погледнете нещата от неговата вероятност. В такова състояние, вашият сътрудник с право ще се почувства омаловажен и зарязан.

“Нямаш право да ми се сърдиш ”

Когато приказваме за обич, няма “право ” и “криво ”. Ако сътрудникът ви се усеща обиден, печален, нерешителен, афектиран, това би трябвало да значи задоволително за вас и да му подадете ръка. Не се оправдавайте и не заемайте отбранителна позиция, с която единствено ще го отдалечите още повече от себе си. Покажете прочувствена поддръжка, задавайте му въпроси, с цел да вникнете по-надълбоко в аргументите да се усеща обиден. “Нямаш право да ми се сърдиш ” в реалност звучи като: “Смятам, че аз съм правата, следователно твоите усеща нямат значение. Преглътни си го. ”

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР