Думата, която означава бонбон, на латински, всъщност се превежда и

...
Думата, която означава бонбон, на латински, всъщност се превежда и
Коментари Харесай

Бонбон на латински означава лекарство

Думата, която значи бонбон, на латински, в действителност се превежда и като приготвено лекарство. Първите бонбони са се появили в Египет. Тъй като захарта по това време не била известна, вместо нея употребявали фурми и мед.

На Изток бонбоните се приготвяли от бадеми и смокини, а в Древен Рим варели орехи с макови зърна и мед и ги поръсвали със смлени ядки. В антична Русия бонбоните се приготвяли от мед и кленов сироп.

През шестнадесети век в Европа били изключително известни шоколадовите бонбони, на които се приписвали вълшебен и лечебни свойства. Естествено, тези упования не се оправдавали и тогава шоколадът почнал да бъде считан за източник на всички несгоди.

По това време се считало, че в случай че една жена роди чернокожо бебе, това се дължи на шоколада. Рогоносците даже не се замисляли, че може да става въпрос за нещо друго.

Най-романтичните бонбони са тези с заряд от ягодов крем, считат психолозите. Решителните персони избират най-много бонбони с пияни вишни.

Притеснителните и затворени в себе си хора обожават бонбони с орехов усет или поръсени щедро със смлени орехи. Творческите натури напряко се разтапят от кокосовия мирис и усет.

 Бонбон

Най-известните бонбони са пралините. Те са изобретени през 1663 година. Те били предопределени особено за френския дипломат в Германия. Най-голямата кутия бонбони била основана от компанията Мастър Фуд и съдържала 800 кг бонбони.

Най-големият бонбон е висок 1.68 метра и е тежал 633 кг. Той е представлявал желирано мече, което съхнело към две седмици, а по-късно било полирано до искра.

Най-космическият бонбон е бил сниман през 1995 година на борда на галактическата станция Мир. Най-странните бонбони в света са финландските. Те са кисели, само че без грам сладостен привкус, солени – за бирата и даже с усет, който припомня за петрол.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР