Думата “карма“, която е фундаментална за източната философия, първо беше

...
Думата “карма“, която е фундаментална за източната философия, първо беше
Коментари Харесай

Как всъщност работи кармата и можем ли да я подобрим?

Думата “карма “, която е фундаментална за източната философия, първо беше възприета от западните фенове на мъдростта, откривателите, психолозите, а по-късно систематично мигрира в всекидневието ни и към този момент можем да я чуем отвред.

Дори в известната игра Fallout понятието карма се употребява като детайл на напредъка във виртуалния свят. Ако стреляте и ограбвате мирни заселници, кармата ви ще се утежни. Ако помогнете на човек в неволя и извършите избор в интерес на публичното богатство, като откажете огромна сума валута за атомна детонация в центъра на града, кармата ще се усъвършенства.



За да изясним добре понятието “карма ”, би трябвало първо да въведем концепцията за прераждането. Според нея човек живее повече от един път. След гибелта той не отива в парадайса / пъкъла, а се връща назад на тази или друга планета в ново тяло ( " плътско “ - телесно). За будизма и индуизма това е явна аксиома.

Карма от санскрит се превежда като " деяние ". Представете си, че целият живот е тип виртуална действителност, компютърна игра, в която преминавате от едно равнище на друго. Познавайки разпоредбите на играта, вие извличате максимума от нея, като трупате точки в профила си. При прекосяване към идващия стадий, тези точки не се изтриват, само че могат да бъдат преобразувани в освен това. Това е същността на кармата.

Нищо не остава неусетно. Всяка мисъл, страст, желание, деяние и огромно дело се запечатват вечно в душата ви. Те не могат да бъдат изтрити.

Кармата ви става позитивна, когато осъзнаете капацитета си и изживеете прекарванията, поради които сте се преродили. Кармичната ви сметка става на минус, когато забравите за пътя си и когато нарушавате законите на природата.



Основната планета на кармата - Юпитер - има общи корени с етиката, морала и съвестта. Но кармата не е изцяло идентична с християнските наставления. Грубо казано, някои хора са пристигнали в тази действителност, с цел да съгрешат в името на реализирането на по-мощно и публично богатство.

Често ни е мъчно да открием смисъл в кармата, когато да вземем за пример богат банкер или нарушител живее дълъг благополучен живот без заболявания, а положителен, радушен доктор, който е избавил хиляди хора, умира самичък в беднотия от съществени болести. Но това също е карма. Тя просто надвишава един живот и за доста хора не е напълно ясно за какво този закон действа привидно незаслужено.

Истината обаче е, че природата прецизно съблюдава закона за опазване на силата. Всичко си има причина и разследване.



Накратко кармата е причинно-следствена връзка, а най-често в действителния живот ви пречи отрицателната карма, съгласно която моралната и физическата щета, която сте нанесли, ви се връща и вие получавате това, което сами сте основали. Някоя назовават кармата и “закон на бумерагнга ”.

Нека поговорим по-подробно за кармата на бедността. Тя постоянно поражда от желанието на човек да употребява, без да дава никаква стойност в подмяна. Ако човек просто живее за личното си наслаждение, не мисли за богатството на другите, не работи за богатството на близките, не получава никаква позитивна възвръщаемост от хората, тогава, жестоко казано, той изразходва кармата на благосъстоянието си. И когато тя се изчерпа, той изпада в обстановка на карма на беднотия. Тоест той е взел доста, само че не е дал нищо или е дал прекомерно малко. Тогава стартират да пораждат проблеми с парите и материалния свят като цяло.



Всъщност съществуват три типа карма:

Кармата на душата е това, което душата е донесла със себе си от минали прераждания. Това е интервалът от раждането до към 8 години. Случва се в ранна детска възраст детето да е изправено пред доста провокации. Душата, въплътена тук, създава кармата си. Ако в минали прераждания сте били в позицията на потребител, не сте раздали нищо, не сте донесли никаква наслада, идвате на този свят към този момент с кармата на бедността и рано или късно ще би трябвало да измененията обстановката.

Кармата на рода е кармата на родителите, които ни въздействат до условното пълноправие. Този интервал е някъде до 16-18 години. Тук детето работи върху опита на родителите си. При умишлено образование до постигане на пълноправие, кармата на фамилията е изцяло отработена, а по-късно всичко зависи единствено от нас самите. Но при погрешно образование кармата не се отработва. Ако едно дете, да вземем за пример, си разреши да краде пари от родителите си, да ги употребява, да ги манипулира, то всичко това води до придобиване на кармата на бедността. Много богатите фамилии постоянно имат проблеми с децата си. Децата избират да употребяват бюджета на родителите си, без да развиват никакви познания, умения и качества, с цел да оказват помощ на другите в бъдеще. Това може да се назова " тест за благосъстояние ", който постоянно не е преминат. Кармата на благосъстоянието ще бъде изчерпана и те най-вероятно няма да оставят нищо на своите потомци.

Личностната карма е нашият самостоятелен път, който стартира от съзнателната ни възраст. Тук всичко е по-лесно. Всяко ваше положително деяние ви носи като резултат премия в действителния свят. Колкото повече даваш, толкоз повече получаваш. И в случай че в зрелост не разбирате за какво не можете да постигнете материално благоденствие, би трябвало да се върнете към кармата на фамилията, кармата на душата (това към този момент е по-трудно) и да работите върху тях. Развитието е сериозен и нескончаем развой. Необходимо е да се върнете към обстановки, в които сте били засегнати или в които сте наранили някого. Опитайте се да простите на хората, които са ви обидили, вашите родственици, заради които може би детството ви не е било най-щастливото. Спомнете си обстановки, в които сте бъркали, обмислете ги и ги почувствайте умишлено, целият този опит можете да приложите в всекидневието си.

Струва си да запомните, че всяка обстановка, обвързвана с карма, може да бъде изменена посредством осъществяване на положителни каузи, носещи изгоди и наслада.



Как да преодолеете кармата на бедността

Както към този момент разбрахте, кармата на бедността по предписание е обстановка, в която консумирате повече, в сравнение с давате. Егоизмът, нежеланието да се промени света към по-добро- това е главната причина за кармата на бедността.

Вземете лист хартия и запишете върху него дейностите, с които придавате на този свят някаква стойност. Например, рисувате картини, които по-късно продавате евтино. Хората са ви признателни. Картините са положителни, евтини са и в това време носят благополучие. Ако, откакто сте продали някаква услуга или артикул, получите откровена признателност от човек, това значи, че печелите карма на благосъстоянието.

Когато клиентите са удовлетворени, те стартират да приказват за вас на другите и по този метод се задейства резултатът от уста на уста, който е най-хубавият метод за създаване на бизнес. Отървете се от навика да мислите по какъв начин да получите нещо и се пробвайте да мислите по какъв начин най-добре да дадете, даже в случай че първоначално това не ви носи огромна облага.
 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР