Дружеството ще бъде преименувано на Сирма Иншурънс Солюшънс“ и ще

...
Дружеството ще бъде преименувано на Сирма Иншурънс Солюшънс“ и ще
Коментари Харесай

„Сирма Груп Холдинг“ АД придоби 55% от ИТ компанията „Ти Би Ай Инфо“ АД

Дружеството ще бъде преименувано на „ Сирма Иншурънс Солюшънс “ и ще предложи нов артикул за застрахователни компании, банки, брокери и други участници на застрахователния пазар

 

„ Сирма Груп Холдинг “ АД закупи 55% от компанията за разработка и внедряване на софтуерни решения за ръководство на бизнеса „ Ти Би Ай Инфо “ АД и дъщерното ѝ сдружение „ Ейч Ар Ем Солюшънс “ АД. Със договорката „ Ти Би Ай Инфо “ публично става член на „ Сирма Груп “.

Историята

“Ти Би Ай Инфо ” АД е консултантска компания в ИТ сферата с дълготраен опит и наличие на европейския пазар. Предметът на активност на компанията е консултиране, внедряване, разработка и поддръжка на софтуерни решения за ръководство на бизнеса, облачни системи и интегрирани мобилни приложения. “Ти Би Ай Инфо ” АД е основана през 2002 година, като дъщерна компания на ПОК Доверие, част от Ти Би Ай Ейч Груп. През 2007 година след придобване на Ти Би Ай Ейч Груп от VIENNA INSURANCE GROUP (VIG) става дъщерно сдружение на VIG. През 2012 година Туинформатикс придобива 80% от компанията, а през 2019 година следва изкупуване на мажоритарен дял от 80% от Туинформатикс от страна на мениджмънта, в лицето на изпълнителния шеф на „ Ти Би Ай Инфо “ АД Юлиян Маслянков, а останалите 20% остават благосъстоятелност на Булстрад Живот.

Със своята над 20 годишна история, компанията има голям брой сполучливо приключени планове, съществена част от които са свързани с финансите и застраховането. „ Ти Би Ай Инфо “ е единственият сертифициран представител на Creatio за България и извънреден представител на Surevyspаrrow за страната. Има богат експертен опит във внедряването и поддръжката на гъвкави и ефикасни решения, основани на най-съвременните технологии – ERP, CRM, бази данни и други (SAP, Oracle, Salesforce, Creatio, Insis и др.), с които оказват помощ на фирмите да подобрят интервенциите, да развиват и цифровизират сполучливо бизнеса си.

Създател е на личен чатбот – най-новото потомство програмен продукт за сполучливи продажби, маркетинг и обслужване на клиентите. „ Ти Би Ай Инфо “ АД и нейното дъщерно сдружение „ Ейч Ар Ем Солюшънс “ АД са новаторите, които създадоха първото законно електронно трудово досие – новаторският артикул sHRedy, с който се цифровизират всички процеси в HR сферата.

Към момента в „ Ти Би Ай Инфо “ АД работи екип от 40 души – опитни експерти в региона на бизнес-анализа, архитектурата, създаването и поддръжката на програмен продукт, а приходите на компанията за 2021 година са в размер на над 3 млн. лв..

Перспективи

След придобиването на мажоритарния дял от 55% от собствеността в „ Ти Би Ай Инфо “ АД от „ Сирма Груп Холдинг “ АД, името на сдружението ще бъде променено на „ Сирма Иншурънс Солюшънс “ АД. В „ Сирма Иншурънс Сълюшънс “ АД,, изпълнителният шеф на „ Ти Би Ай Инфо “ АД Юлиян Маслянков е вторият максимален акционер с дял от 28%, а останалите дялове са разпределени в миноритарни акционери.

Освен преименуването на компанията на „ Сирма Иншурънс Солюшънс “, предстоят организационни промени, които целят по-добра синергия на работните процеси и консолидиране на сдружението в Сирма Груп. Компаниите ще се възползват от общ запас във връзка с административни, продажбени, HR и други действия.

„ Благодарение на актуалната договорка ще разтеглим богатото си портфолио от софтуерни услуги в застрахователния бранш. Вярваме, че това ще отвори пред нас извънредно доста благоприятни условия за развиване и постигане до нови клиенти, както в страната, по този начин и на интернационално равнище. “, съобщи Цветан Алексиев, Изпълнителен шеф на „ Сирма Груп Холдинг “ АД.

„ Сирма Иншурънс Солюшънс “ АД ще насочи старания в няколко посоки, разкри Юлиян Маслянков, който ще е част от Съвета на шефовете и главно представляващо лице на компанията:

„ На първо място извънредно огромният ни опит в областта на застраховането, създаването и внедряването на решения за бизнеса ни тласка към идната естествена крачка –  да предоставим достъп до насъбрания над 20 години ноу-хау на всички компании в областта на застраховането. Целта ни е въз основата на no-code платформата Creatio, да предоставим на пазара личен артикул, който таргетира всевъзможни сдружения в застрахователната промишленост – застрахователни компании, банки, брокери, асистанс компании. Решението, което ще осъществяваме е извънредно гъвкаво и може елементарно и дейно да се внедрява във всевъзможни компании, във всяка една страна, без значение от регулациите. Неразделна част от новаторския артикул са непосредствено интегрираните CRM функционалности за маркетинг, продажби, обслужване на клиенти и други, с помощта на което клиентът ще получи повсеместен артикул за ръководство на бизнеса. “

Приложението ще носи името „ Сирма Иншурънс “ / Sirma Insurance и беше извънредно показано от Юлиян Маслянков на интернационална публика в края на май, по време на проведеното от Creatio събитие „ Дни без код “ в Чикаго, Съединени американски щати. Към продукта към този момент има интерес от огромни компании в Гватемала, Дубай, Словакия и Австралия. До края на юли тази година следва формалното му осъществяване за събаряне и лицензиране в формалния пазар за приложения на Creatio – „ Creatio Marketlace “.

“Другото направление, по което ще работим интензивно, е необятното консолидиране на създаденото от дъщерната компания на „ Ти Би Ай Инфо “ АД – „ Ейч Ар Ем Солюшънс “ АД електронно трудово досие sHRedy. До момента над 6 000 чиновници се управляват в новаторския артикул, който цифровизира всички процеси в HR сферата. Целта ни е до края на годината да достигнем 10 000, а до края на 2023 година – 20 000 души. “ – разкри още Маслянков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР