Дружеството Северен поток 2“ разпуска персонала си, Виза и Мастъркард

...
Дружеството Северен поток 2“ разпуска персонала си, Виза и Мастъркард
Коментари Харесай

Фолксваген, Даймлер, Мастъркард: бизнесът стяга примката около Москва


Дружеството „ Северен поток 2 “ разпуска личния състав си, Виза и Мастъркард изключват съветски банки, Даймлер, Фолксваген и Волво замразяват бизнеса си с Русия: от ден на ден западни компании реагират на съветската инвазия в Украйна.

Октомври 2009: Владимир Путин (тогава съветски премиер) във фабриката на Фолксваген в Калуга

Все повече компании реагират на и на глобите, наложени на Русия. Има към този момент спрени доставки и замразени бизнес връзки. Някои туристически организации пък анулират пътувания или изваждат от офертите си дестинациите до Русия.

Най-големият в света производител на камиони Daimler Truck разгласи, че замразява съдействието си с съветския Камаз. На фона на събитията от последните дни прекратяваме неотложно и за безкрайно време бизнес активността ни в Русия, оповестиха от концерна. Съвместната компания на Daimler Truck и Камаз – Камаз Рус – създава кабините за Камаз, както и камиони Мерцедес, които обаче не са за военна приложимост. " С военната продукция на Камаз ние нямаме нищо общо ", съобщи представител на Daimler Truck.
Редакцията предлага
Съвместното дружество Камаз Рус е на половина съветско и на половина немско. То дава работа на към 1000 души в Москва и в Челни, Татарстан. Германската страна е прекратила производството на двете места, прецизират от компанията.

" Северен поток 2 " освобождава всички чиновници

Дружеството-оператор на съветския газопровод " Северен поток 2 " със седалище в швейцарския кантон Цуг е освободило всички свои чиновници, заяви министърът на стопанската система Ги Пармелин. От мярката са наранени 140 души, посочи той. От компанията са поискали незабавни диалози с локалните управляващи.

Миналата седмица Съединени американски щати постановиха наказания против " Северен поток 2 " -АД и по този метод стопираха активността на сдружението, което е дъщерна компания на съветския тръст Газпром. Газопроводът по дъното на Балтийско море би трябвало да доставя съветски газ за Германия. Заради ескалацията на спора в Украйна предходната седмица.

Volvo стопира производството в Русия

Шведската компания Volvo също спря краткотрайно производството във фабриката си в съветския град Калуга, както и продажбите в Русия. „ Това решение влиза в действие неотложно и ще важи за несигурно към този момент време ", заяви представител на компанията. Във фабриката южно от Москва работят 700 души, а други 600 са заети в продажбите, поддръжката и ремонта на транспортните средства.

По информация на организация РИА немският тръст VW е спрял да доставя съветските търговци с кори, които към този момент са доставени в Русия. От немската компания до момента не са удостоверили публично тази информация.

Още предходната седмица от VW оповестиха, че за няколко дни през тази седмица няма да работят индустриалните мощности в Цвикау и Дрезден. Като причина а това бяха посочени спрените доставки на части от Украйна. В Украйна се създават да вземем за пример комплекти кабели.

Виза и Мастъркард изключват съветски банки от системата

Компаниите за картови заплащания " Мастъкард " и " Виза " се причислиха към наложените наказания против Москва

Компаниите за обработка на картови заплащания Мастъркард и Виза са блокирали достъпа на голям брой съветски финансови институции до платежните си мрежи в следствие от, съобщи Ройтерс.

Междувременно Вашингтон прибавиха към санкционния си лист, така наречен Specially Designated Nationals (SDN), редица съветски финансови институции, включително и Руската централна банка (РЦБ) и втория по величина заемодател в страната - банка ВТБ. В края на предходната седмица Съединени американски щати и съдружниците им оповестиха ограничения против РЦБ и.

TUI Cruises стопира дестинацията Санкт Петербург

От компанията оповестиха, че поради нападението против Украйна изважда от каталога си пътуванията до съветското пристанище Санкт Петербург. Говорителка посочи, че решението е взето от етични и морални съображения и ще важи за целия летен сезон от май до октомври 2022 година. Очаква се и от Aida Cruises да ги последват.

TUI Cruises стопира пътуванията до Санкт Петербург

Луфтханза към този момент анулира полетите си до Русия в границите на новите наказания, наложени на Москва, а нейни самолети към този момент не прелитат над Русия. Също и дъщерната компания Swiss анулира постоянна линия до Москва и разгласи, че стопира да лети над територията на Русия. Преди това страните от Европейски Съюз не разрешиха на съветски самолети да употребяват европейското въздушно пространство. В отговор Русия затвори въздушното си пространство за самолетите на общо 36 страни, измежду които е и Германия.

Германското държавно управление чака отрицателни последствия от глобите също и за немските компании. " Те не могат да бъдат избегнати ", сподели говорителка на икономическото министерство. Правителството обаче даде обещание да помогне на компании, които са изключително застрашени поради глобите. Основното предписание е, че страната няма обвързване да обезщетява потърпевши от наказания, наложени от Европейски Съюз.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР