Дружеството на кардиолозите в България (ДКБ) ще организира дискусионна кръгла

...
Дружеството на кардиолозите в България (ДКБ) ще организира дискусионна кръгла
Коментари Харесай

Дискусионна кръгла маса за Националния кардиологичен план с участието на политици предлага ДКБ

Дружеството на кардиолозите в България (ДКБ) ще провежда дискусионна кръгла маса за Националния кардиологичен проект, стана ясно в заключителната част на научната конференция по тематиката, проведена Дружеството с поддръжката на в. „ Капитал “. Организацията има подготвеност да работи интензивно за осъществяване на задачите, сложени от Европейския алианс за сърдечносъдово здраве и Европейското кардиологично сдружение, съобщи ръководителят на ДКБ доцент Васил Трайков.

Целта на самодейността съгласно проф. Иво Петров е да се сътвори опция за директен разговор сред политици и експерти, като в хода на полемиките се откроят значими цели като превъзмогване на неравенствата в достъпа до кардиологична помощ, извеждане на предварителната защита като основополагащ метод за понижаване на разпространяването на сърдечносъдовите болести и смъртността от тях, стимулиране на присъединяване на общините в реализацията на дейностите по проекта и други.

Достъпът до кардиолог и до профилирани проучвания в извънболничната помощ е мощно стеснен, а сърдечносъдовата рехабилитация е изцяло забравена, сигнализираха кардиолози и приканиха за действителни промени, които да улеснят контакта на пациентите със експерти след болнично лекуване.

Пациентските организации да имат самодейно присъединяване в тези процеси и да поставят старания дружно с лекарите за постигането на измененията, които са заложени в Националния кардиологичен проект, прикани проф. Мария Токмакова. Тя уточни, че този метод за присъединяване на пациентите е застъпен доста необятно в последните години и в политиката на Европейското кардиологично сдружение. 

В работата на конференцията взе участие по видеовръзка и ръководителят на Европейското кардиологично сдружение проф. Франческо Консентино. По думите му сдружението организира диалози на застъпническо равнище с държавните управления на разнообразни европейски страни за да бъде увеличено общественото финансиране за начинания в региона на сърдечносъдовото здраве.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР