апочна ваксинацията на бременни жени в имунизационния кабинет на РЗИ

...
апочна ваксинацията на бременни жени в имунизационния кабинет на РЗИ
Коментари Харесай

Четирима нови заразени с коклюш в Бургас за седмица

апочна имунизацията на бременни дами в имунизационния кабинет на РЗИ

Регистрирани са нови случаи на коклюш в Бургас. На 7 май имаме трима, а през вчерашния ден – още един със болестта. Това сподели пред бТВ началничката на отдел „ Противоепидемичен надзор “ в РЗИ – Бургас доктор Мирослава Киселкова.

„ Вчера имахме запитвания от бременни дами по телефона. Информирахме ги, че от през днешния ден стартира имунизацията в имунизационния кабинет, който е отворен в РЗИ – Бургас. Той ще работи всеки ден от 10 до 14 часа “, добави тя. 

Кореспондентът Лора Стаматис пък разясни, че кабинетът покрай здравната ревизия в Бургас е добре прочут на хората и напомни, че преди този момент точно там се поставяха ваксини против COVID-19, а в този момент е основана организация за ваксиниране на бременни против коклюш.

„ Когато има бременна жена, ще се съобразим, с цел да слезе някой, който да я ваксинира. Има условия, които би трябвало да се съблюдават. Когато идват дамите в кабинета, би трябвало да носят документ от извършен обзор, наблюдаване или ориентиране от общопрактикуващия доктор или от акушер-гинеколога, където да е посочено в коя седмица е плода “, съобщи доктор Киселкова. 

Жената би трябвало да е от 27-ма до 36-та гестационна седмица, посочи тя.

„ Имаме задоволително обезпечени ваксини. Винаги може да поръчаме и добави количества от Министерството на здравеопазването “, сподели още шефката на  отдел „ Противоепидемичен надзор “ в РЗИ – Бургас
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР