Три събития ще се проведат в Медицинския университет в Пловдив

...
Три събития ще се проведат в Медицинския университет в Пловдив
Коментари Харесай

Три събития в един ден в МУ – Пловдив

Три събития ще се проведат в Медицинския университет в Пловдив на 11 май, оповестяват от вуза.

Водещи американски и български медици ще дискутират новите вероятности, които дава стратегия „ Фулбрайт “ – една от най-престижните начинания за теоретичен и научен продан в света. Кръглата маса на тематика „ Фулбрайт и здраве – нови вероятности “ ще се организира на в Аудиторния комплекс на МУ – Пловдив, като формалното разкриване е от 9.30 ч.

Специален посетител на събитието ще бъде проф. Харис Пастидес, който е ръководител на Консултативния съвет за стипендианти на „ Фулбрайт “, 28-ми президент на Университета на Южна Каролина, Съединени американски щати. Проф. Пастидес ще показа висшето обучение в Съединените щати и развиването на медицинските технологии.

Участие в кръглата маса ще вземат: Анджела Родел – изпълнителен шеф на Българо-американската комисия „ Фулбрайт “, проф. Робърт Орлико – Университет на Източна Каролина, проф. Дж. Скот Ярус – Мичигански държавен университет, проф. Димитър Делийски – Мичигански държавен университет, проф. Джеф Сърл – Мичигански държавен университет, проф. Блейс Билак – Университет „ Сейнт Джон “, доктор Мария Пауъл – Медицински център на Университета Вандербилт, проф. Добринка Георгиева – Медицински университет – Пловдив.

Срещата е открита за всички, които демонстрират интерес към опциите за учебен продан по стратегия „ Фулбрайт “, прецизират от висшето учебно заведение.

Същия ден в 4 публика на Аудиторния комплекс от 9.30 ч. ще се организира Национален студентски конгрес за млади акушерки. Той се провежда по случай Международния ден на акушерката. Събитието е проведено от Алианса на българските акушерки (АБА), взаимно с Катедрата по акушерски грижи на Факултета по публично здраве.

Студентският съвет на МУ – Пловдив пък провежда Академия по незабавна медицина, която е едно от най-мащабните събития, проведено от студенти за студенти. Участие ще вземат 200 български и задгранични студенти, които ще се срещнат по-обстойно с разнообразни незабавни положения и ще придобият нужните умения да се оправят с тях. В програмата на двудневното събитие са включени лекционен курс и на практика уъркшопи, водени от потвърдени преподаватели на МУ-Пловдив.

Началото на това събитие също е 9.30 ч, а мястото – Аудиторният комплекс.

В добавка, конгрес на тематика „ Перспективите пред актуалната здравна сестра “ се провежда от Катедрата по сестрински грижи и студентите от компетентност „ Медицинска сестра “ на 10 май от 10 часа в Аулата на Медицинския лицей. Събитието е във връзка 12 май – Международен ден на сестринството. В рамките на форума ще бъдат показани отчети и презентации, свързани с провокациите пред здравната сестра в региона на детската хирургия, онкологията, ортопедията и травматологията. Участие ще вземат ръководители и експерти по здравни грижи от лечебни заведения в Пловдив, Пазарджик и Панагюрище.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР