Другият любопитен факт, описан в доклада от проверката на АДФИ,

...
Другият любопитен факт, описан в доклада от проверката на АДФИ,
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград установи 50 млн. лв. задължения

Другият любопитен факт, разказан в отчета от инспекцията на АДФИ, е че въпросните близо 5 милиона лв. не са били налични във финансовия баланс на община Благоевград през последните три години, заяви на конференция актуалният градоначалник Методи Байкушев.

 

" Промяната на предназначението на средствата господин Стоянов прави през октомври 2021 година, като от целеви средства за „ подсилване на пътя “ стават за „ локални действия “. Няма утвърждение от Министерски съвет, нито от Общинския съвет. За нарушаване на бюджетната дисциплинираност на кмета Илко Стоянов е формиран акт за административно нарушаване ", посочи кметът.

 

От общата сума, отпусната от страната за свлачището, проследими са били единствено 447 хиляди  лева, които са преведени предплатено на компанията, спечелила публичната поръчка. Изпълнението и до този миг не е стартирало.

 

В момента тече друга инспекция на Агенция за държавна финансова ревизия по сигнал на кмета Байкушев за изчезнали пари по още три плана в размер на близо 4 милиона лв..

 

Общият недостиг, записан в бюджета на общината за тази година, е 20 милиона лв., а всички отговорности надвишават 50 млн.лв.

 

" Сметката ще платим данъкоплатците, в бюджета е ясно посочено, че имаме 20 млн. недостиг, а той се покрива с външно финансиране ", разясни още Байкушев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР