Дроновете вече част от въздушния пейзаж в много градове. Засега

...
Дроновете вече част от въздушния пейзаж в много градове. Засега
Коментари Харесай

Идва ли ерата на рекламите с дронове във въздуха

Дроновете към този момент част от въздушния " пейзаж " в доста градове. Засега тези летателни апарати се употребяват най-вече за огледи, фотоси и от време на време за транспорт на леки товари. Но дроновете могат да се прилагаг и за доста други действия. Една от тях може да се окаже реклама във въздуха, отбелязва онлайн изданието How-to Geek.

Технологиите към този момент разрешават потреблението на " ята " от дронове със светлини, които да летят в синхрон и да изобразяват разнообразни картини в нощното небе. Засега те се употребяват най-вече за специфични събития и представления.

Но действително нищо не ги стопира да се употребяват и за обрисуване на реклами. Тази процедура последователно стартира да набира известност в Съединени американски щати. За в този момент се употребяват най-вече по фестивали и други всеобщи събирания на хора.

Компаниите също опитват с разнообразни подходи. От нормално обрисуване на логото, до цели истории с разнообразни обекти или до обрисуване на QR код, който да бъде сканиран с телефона.

Въпрос на време е тази процедура да стане по-масова, най-малко в огромните градове. Реално единствената ограничаваща регулация ще е съществуването на зони за възбрана на хвърчене на дронове. Но за изобразяването на картини във въздуха, дроновете така и така би трябвало да са много по-далеч, с цел да могат да бъдат забелязани елементарно от хората на земята.

При прекомерно разгръщане на тази процедура може да се появят проблеми като пречене на полети на самолети и хеликоптери, както и на ята птици. Затова регулаторите би трябвало да се приготвят за правила още от в този момент, преди практиката да е придобила повсеместност, споделя анализаторът Чейсън Гордън.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР