Древният бразилски хороскоп на Ориша е един от най-малко древните

...
Древният бразилски хороскоп на Ориша е един от най-малко древните
Коментари Харесай

Бразилски хороскоп: Кои древни духове ви покровителстват и как да засилите защитата им

Древният бразилски хороскоп на Ориша е един от минимум античните в света и все пак доста модерни латиноамериканци към момента го употребяват.

Оришите в Бразилия се назовават тези духове, които покровителстват хората. Те са нещо като антични супергерои, които извършват стремежи. Смята се, че в случай че се сприятелите с Оришами, можете да подобрите здравето, финансовото си положение и да привлечете обич.

Своя бразилски настойник пък може да откриете по датата на раждане:

22 декември - 20 януари - Ориша Агаю

Ориша Агаю е духът на пустините и реките, настойник на силата на земните глъбини. 

Хората, родени под неговия знак, са доста темпераментни, избухливи, способни да се отдадат на работата със пристрастеност, елементарно преодоляват компликациите.  Ако сте родени под покровителството на Агаю, вие ще имате триумф в кариерата си, можете да ръководите огромен брой хора, да ги вдъхновявате и напътствате. Ще имате шанс, когато пътувате, ще преодолявате всевъзможни компликации в живота без загуба.

Как да успокоите Ориша Агаю, с цел да засилите закрилата му:

Яжте повече яйца, сирене, морски блага. Носете по-често червени и бели облекла – това са обичаните цветове на Агаю.

21 януари - 19 февруари - Ориша Ошоши

Този античен дух оказва помощ на човек да взима верни решения и правилни житейски избори. Той вдъхва оптимизъм на родените под неговия знак и им оказва помощ да се усъвършенстват. Ошоси е духът на горите, градините и овощните градини, той носи обилие и изобилие. Към него постоянно се обръщат дамите, които желаят деца.

Този дух носи на хората триумф и материално благоденствие. Хората, живеещи под закрилата на Ошоси, са доста изобретателни, плодотворни, надарени и оптимистични. Обикновено имат доста деца, животни, пеят и рисуват добре. Ошоси подарява човек със способността да реализира всяка цел и да намира любовта.

Как да успокоите Ориша Ошоши, с цел да засилите закрилата му:

За да успокоите Ориша Ошоши, яжте банани, круши, грозде и носете жълти и лилави облекла.



20 февруари - 21 март - Ориша Инле

Този античен дух носи здраве и излекуване от всяка болест. Различава се от другите Ориши по това, че няма пол. Ако сте родени под знака на Инле, сигурно ще имате шанс в медицината, в това число обичайна медицина, можете също да постигнете триумф в лекуването с думи – логика на психиката и коучинг. Хората, живеещи под закрилата на

Ориша Инле, най-често обичат лукса, отличават се с непорочност и подготвеност да оказват помощ на всеки, който се нуждае.

Как да успокоите Инле, с цел да засилите закрилата му:

Препоръчително е да пиете билков чай допустимо най-често, да ядете риба и портокали. Като амулет можете да носите гривна със зелени мъниста, както и дребен корал в джоба си.

22 март - 20 април - Ориша Огун

Този Ориша дава отговор за справедливостта, спокойствието и психическото здраве, заради което хората, живеещи под неговата отбрана, се отличават с баланс и мъдрост.

Огун е духът на металите и минералите, той е извънредно уважаван освен в Бразилия, само че и в Африка. В нигерийските съдилища да вземем за пример се кълнат в негова чест не върху Библия, а върху парче метал.

Хората, живеещи под закрилата на Огун, имат добър вкус и мощно тяло. Те също по този начин са склонни да имат невероятна просветеност и креативност!

Как да успокоите Огун, с цел да засилите закрилата му:

Полезно е да ядете банани или печени ябълки с канела, а също и да имате аквариум вкъщи с морски камъчета на дъното. Като амулет се предлага да носите висулка под формата на риба към врата.

21 април - 21 май - Ориша око

Това антично провидение е известно като духа на справедливостта и несгодите. Неговото мото е: постоянно ще бъдете възнаградени за вашата упорита работа!

Хората, родени под закрилата на Окото, имат мощна вътрешен глас. И постоянно реализират задачите си с помощта на твърдоглав труд, неизменност и воля. Те също обичат тишината и спокойствието.

Окото оказва помощ за разрешаване на разногласия и объркващи обстановки сред хората, оказва помощ и на тези, които от дълго време мечтаят да имат поколение. Той също по този начин подарява с положително здраве, постоянен живот, триумф в бизнеса, изобилие. 

Как да успокоите Окото, с цел да засилите закрилата му:

Препоръчително е да ядете картофи, цвекло, моркови и царевица и да носите облекла в розови и сини цветове.



22 май - 21 юни – Ориша Елегуа

Тази Ориша се счита за най-важната в бразилската вяра. Елегуа е духът на кръстопътищата, пътищата и заниманията. Помага да отворите и проправите нови пътища в живота, да извършите верния избор и в това време да се забавлявате. Елегуа постоянно е представян като човек, в който живее душата на дете. 

Хората, живеещи под закрилата на Елегуа, постоянно са сполучливи в бизнеса, търговията, пътуванията и развлеченията, проучването на езици, писането. Като предписание те са доста умни, общителни, красноречиви, елементарно се приспособяват към всевъзможни условия на живот и обичат приключенията. 

Как да успокоите Елегуа, с цел да засилите закрилата му:

Яжте по-често телешки език, кедрови ядки, фасул, грах, люти чушки. Като амулет носете стъклени топчета или дребни миди в джоба си.

22 юни - 23 юли - Ориша Ошун

Бразилската богиня на име Ошун от дълго време се счита за богинята на любовта, хубостта, сексуалността, дипломацията и щастието. Тя е настойничка на чувствените удоволствия.

Хората, живеещи под закрилата на Ошун, се смятат за олицетворение на берекет и кокетство, като предписание те са отлични родители, имат положително възприятие за комизъм и благотворителност. Тези хора постоянно са в ужасно въодушевление, обичат да се любуват на живота и елементарно вършат пари.

Ошун постоянно е призоваван да се оправя с проблеми, свързани с сантиментални връзки и финанси. Наричат го още знак на плодородиета, майчинството, просперитета, безусловната обич. 

Как да успокоите Ошун, с цел да засилите закрилата му:

Препоръчително е да ядете по-често грозде, тиква, сладкиши и да пиете чай от лайка. Носете по-често облекла с жълти цвят.

24 юли - 23 август - Ориша Шанго

Този Ориша е един от най-почитаните и мощни бразилски духове. Към него хората се обръщат за власт и въздействие. Шанго е настойник на държавни глави, съдии, водачи и реформатори. Тази Ориша дава огромни благоприятни условия на тези, които се занимават с просвета, проучвания и ръководят компании. Символизира благородството, решителността, волята, честността, гордостта и независимостта. 

Казват, че в родените под знака Шанго живеят духовете на древноегипетски лечители, ориенталски магьосници, антични инки и римски учени. Те са привлекателни на външен тип и с богат вътрешен свят, те са забавни събеседници, мъдри, начетени, учтиви, положителни уредници.

Как да успокоите Шанго, с цел да засилите закрилата му:

Препоръчително е да се ядат банани, грозде и кашу. Дрехите е желателно да бъдат с червени и черни цветове.



24 август - 23 септември - Ориша Йеманджа 

Тази богиня е една от обичаните на античната бразилска вяра. Йеманджа е великодушната стопанка на живота и благосъстоянието, пазителката на силата на морето, която може да успокоява бурите и да ги основава. Този Ориша постоянно се приканва да помогне за решаването на проблемите на дамите, да получи световна мъдрост, да усили заплатите.

Хората, родени под покровителството на Йеманджи, обичат природата и животните, другарски настроени са към другите, работливи са и даже могат да вършат няколко неща по едно и също време.

Как да успокоите Йеманджа, с цел да засилите закрилата му:

Необходимо е да хвърлите бели цветя в реката или морето и да поискате отбрана. Именно този обред извършват всички бразилци в новогодишната нощ – обличат бели облекла и отиват на плажа, с цел да беседват с богинята на моретата. 

24 септември - 23 октомври - Ориша Оббатала 

Този бразилски дух е знак на непорочност, естетика, нравственос, правдивост, той внася изясненост и схващане в живота. 

На родените под неговото застъпничество Оббатала носи положително здраве, благополучие, мир и шанс. Обикновено тези хора са доста общителни, умеят да работят в екип, напредват в междуличностните връзки, нежни, изискани, влюбени в изкуството, надарени с гении. 

Всичко, което имат в живота, постоянно се реализира посредством сполучливи контакти с другите. Хората на Оббатала са доста отзивчиви, флиртуващи, те са положителни медиатори, миротворци и постоянно са подготвени да се възхищават на другите. Те се показват добре посредством писане, снимка или музика. Радват се и на възхищението от другите.

Как да успокоите Ориша Оббатала, с цел да засилите закрилата му:

Яжте по-често ориз, яйца и нарове. Като амулет, имайте камбана с прелестен тон вкъщи и звънете по-често.

24 октомври - 22 ноември - Ориша Орул 

Този Ориша е същински Оракул, той разкрива тайните на предишното и бъдещето, лекува от всички проблеми. Хората, родени под покровителството на Орул, нормално са доста спокойни, мъдри, великодушни и се открояват от тълпата. По създание те са духовни водачи за близките, надарени с особена вътрешен глас и качества на миротворци. През целия си живот те реализират огромно самоусъвършенстване и обичат да се отдават на духовни практики. 

Имат изчерпателен, остроумен разум и се смятат за отлични любовници. Понякога техният магнетизъм, тайнственост и сексапил карат хората безусловно да падат в краката им.
Как да успокоите Орула, с цел да засилите закрилата му

Печете по-често пайове вкъщи, носете филиз сушен босилек в портфейла си и използвайте броеница.  

23 ноември - 21 декември – Ориша Бабалу Ая

Този Ориша е настойник на всички немощни, слаби и заболели, един от най-почитаните в Бразилия. Той е знак на излекуване, освобождение от страдалчество и намиране на мир. Духът на изцелението се счита за настойник и покровител на всички, които са се сблъскали с ХИВ, СПИН, грип, едра шарка и други тежки болести. 

Хората, родени под знака на тази Ориша, нормално имат нереално мислене, почитат традициите и пестят пари. Често се стремят да оказват помощ на хората, стават лекари, учени, духовни учители или настойници на изкуствата. 

Бабалу Ая също е настойник на пасажерите, мигрантите и чиновниците. Освен физическо здраве той подарява своите жители с благосъстояние и триумф във всяко начинание. 

Как да успокоите Бабалу Ая, с цел да засилите закрилата му:

Носете тъмносини облекла и черупки от каури (морски охлюви и мекотели) в джоба си. Черупката от каури се употребява като знак на изобилие, повишаване, като валута, набожен обреден предмет, вълшебен талисман, което е доказано и в историческите документи на доста други антични цивилизации по целия свят. 

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР