Древни текстове разказват, че в петък, 3 януари 3002 г.

...
Древни текстове разказват, че в петък, 3 януари 3002 г.
Коментари Харесай

Люлчини песни

Древни текстове описват, че в петък, 3 януари 3002 година прочие Хр., шумерите от град Нипур се събудили, захласнати от енигмата дали животът на индивида е съдбоносен или не. Хиляди години са отминали от този момент, хиляди мъдреци са се погубили, пробвайки да разгадаят тази тайнственост. Уви, безапелационен отговор към момента няма. Битуват метафизичен догадки и легенди. Според  българските животът се предопределя от орисници. Те посещават новороденото в третата нощ след раждането. Описват ги като три сестри - чернооки, стройни, с устни като капка и бяла лебедова шия. Първата на 18, втората към 30, а третата към 35, 100 лв. на час. Предсказанията им са точни и неотменни. Понякога в тях има странни и непредвидени житейски обрати, превръщащи ориста на индивида в безпорядъчно брауново придвижване. Примери - безброй. Преди години младеж от София приключва слаботоковия колеж " Киров ". Родата му се чуди за какво, вместо да хване поялника и да ремонтира тв приемници, той протяга ръка към револвера и се записва да учи за милиционер-юрист. Подир години ориста му нанася втори удар - ритуално обръсва главата му, връзва на китката му конец срещу уроки и го трансформира в прокурор на повикване. Мнозина, дирейки настойчиво пояснение на тези чудновати трансформации, се самоубиват или още по-неприятно - настаняват ги в психиатрията. Малцина са познавачите на този онтологичен феномен - просветени, смели духом и крепки телом. Такива са учените от Института по проблемите на следобедната сънливост (ИПСД) при Българска академия на науките. Те са съумели да открият, че фортуната е нелинейна функционалност от няколко променливи. Най-съществени са географските координати на люлката, където се прави изначалното залюлване на новороденото, и първата изпята над него ария. Тази есен ИПСД взе участие в обичайния Mañana workshop в Лондон. Там е показан компютърен модел на детерминистичната им доктрина за човешката орис. При демонстрацията, по избор на публиката, са въведени следните входни данни: географски координати на люлката 43°55′ с. ш. и 12°54′и. д.; първа люлчина ария " Излел е Дельо бунтовник ". След малко компютърът скицира предстоящата орис на новороденото - то ще стане оперен композитор - скорописец, притежаващ забележителни кулинарни умения. Следва бърза инспекция на резултата, след което в залата избухват овации, нестихващи и до през днешния ден. Зададените координатите се оказват на град Пезаро. С лекост се открива, че там е роден италианският композитор Джоакино Росини. Неговата майка, сопраното Анна, постоянно е приспивала рожбата си с " Излел е Дельо бунтовник ". Росини в действителност е удивлявал с бързината си - " Севилският бръснар " основава единствено за 13 дни. Композиторът свети и с кулинарните си умения. Рецептата му за " Четири закуски и четири десерта за пиано " лети в Космоса, записана върху златната плоча на станциите " Вояджър ". Съвпадение или не, само че там на 19-а позиция е първата люлчина ария на Росини - " Излел е Дельо бунтовник ". 

Ходовете на ориста постоянно издават, че множеството хора са кукли, движени от хрумванията на отегчени кукловоди. Понякога тя шеговито намигва: праща ви в уличка с дремещо шарено коте, цялостни ноздрите с упойващ есенен мирис на печени чушки, среща ви с усмивка на жена без жена или две жени с една усмивка но Пикасо. Малцина виждат тези дребни, красиви знаци. Жан Жьоне споделя: " По-голямата част от живота минава в малоумно затъпяване, в безпомощен идиотизъм: отваряш вратата, запалваш цигара... В живота на индивида има единствено няколко проблясъка. Всичко останало е сива мъгла. "  

Жан Жьоне е парижанин. В Париж през юни 1977 година идва руският началник Леонид Брежнев - " принципен и неособено образован ", както го дефинира английското разузнаване. Болното му тяло гостува по покана на френския президент Жискар д`Естен -  благородник, любопитен като госпожиците от Авиньон. Французите знаят, че здравето на Брежнев е разтърсено. През 1976 година той  е преживявал клинична гибел. Страда от астения, атеросклероза на мозъчните съдове, наркотична взаимозависимост към  сънотворното нембутал. Жискар д`Естен упорства да узнае точния здравен статус на госта и френското разузнаване стартира интервенцията " Лазурна тишина ". Задачата е да се вземе биологична проба от Брежнев. Достъпът до него обаче е по-труден, в сравнение с до Леонардовата Мона Лиза. Решението е открито от съобразителен шпионин, някогашен водопроводчик. Той създава и инсталира фекалоуловител в тоалетната на президентския апартамент. Събраният материал е проучен клинично. Многобройните болести на руския водач са доказани. Впоследствие Комитет за Държавна сигурност (на СССР) разкрива коварството на французите. В защитата на Брежнев се включва специфичен помощник. Той го замества в тоалетната. Когато Фишер научава за този ход на френското разузнаване, той вечно се отхвърля от шахмата...

 А знаете ли, че Йовковите разкази миришат на Томасянови цигари?
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР