Дрехите правят човека, това го знаем. Разбира се, начинът на

...
Дрехите правят човека, това го знаем. Разбира се, начинът на
Коментари Харесай

5 неща, които вашият гардероб издава за психиката ви

Дрехите вършат индивида, това го знаем. Разбира се, методът на обличане е значим за първото усещане, което оставяме у близките – дали се носим съвременно, дали избираме класическия жанр, или небрежно-елегантния. Но освен че облеклото издава черти на характера, ами е допустимо единствено от един взор в дрешника да създадем извод за душевното положение на индивида. Ето какво демонстрира за вас наличието на вашия дрешник:

1. По последна мода: ниско самочувствие

Който непрестанно си купува облекла от най-новите сбирки и внимава да е в крайник с модата, като даже я следва сляпо, явно се стреми да компенсира неувереността в себе си. Тези хора са мощно подвластни от мнението и признанието на другите. Като се обличат с маркови облекла, те залагат на външността и подценяват характера си. Поработете малко над самочувствието си и носете единствено това, което в действителност ви харесва (и ви отива!).

2. Хаотично: депресирани и уплашени

Ако в дрешника ви се търкалят огромни купчини облекла, в случай че тъпчете в него каквото ви попадне, вместо прегледно да го сгънете или окачите на окачалка, а след това напосоки вадите някоя дрешка, без да си играете да я гладите, най-вероятно сте подложени на прочувствен стрес. Който не е в естетика със себе си и със обстановките, в които го слага животът, няма време и нерви да се занимава с такива банални неща, като нареждане на шкафове. Това е разбираемо, в случай че сте изпаднали в меланхолия или се намирате под мощен стрес. Все отново се пробвайте да погледнете на нещата от различен ъгъл: в случай че отделите няколко часа да сортирате и подредите облеклата си, това безспорно ще окаже върху вас лечебен резултат. След това и вие ще се почувствате пречистени и успокоени.

3. Несполучливи покупки: изтласкване на страсти

Имате ли в шкафа си доста облекла, които в никакъв случай не сте обличали или в действителност не харесвате? Ако пазарувате слепешката, най-вероятно употребявате шопинга, с цел да се разтоварите от прочувственото напрежение и с цел да потиснете проблемите си. С приятното възприятие, което ни обзема след новата облага, в реалност се стараем да изтласкаме отрицателните мисли. Опитайте се да потърсите аргументите за неприятното си въодушевление и се запитайте какво в действителност ви би трябвало и ви харесва.

4. Безразборни стилове: нерешителни

В дрешника ви има почти всичко? От винтидж и ретро до готически и момчешки – застъпени са всевъзможни стилове. Това може да се дължи на известна колебливост. Харесва ви да експериментирате, само че по този начин и не успявате да решите какво пасва най-вече на темперамента ви. Който непрекъснато се бори да откри стила си, може би се затруднява да откри себе си и личната си еднаквост. Помислете съществено върху това кои сте, какви желаете да бъдете и кое ви кара да се чувствате най-добре – без да се преценявате с упованията на другите или стилните трендове.

5. Бедно наличие: ниска самокритика

Дрехите в дрешника ви висят рехаво на закачалките. Освен това не сте си купували нищо ново от цяла безкрайност. Разбира се, икономията е добродетел, само че може би няма да е неприятно да обърнете малко повече внимание на облеклото си и на материалното най-общо. Важно е да си зададете въпроса дали по принцип сте толкоз спестовни и се задоволявате с малко, или има друга по-дълбока причина. От психическа позиция това може да приказва за претърпяна контузия, която ви е предиздвикала да си мислите, че не заслужавате нищо повече. Опитайте си да обикнете себе си и да повишите самооценката си, с цел да се почувствате по-добре.  

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР