Драматичният полет на сингапурските авиолинии, при който заради силна турбуленция

...
Драматичният полет на сингапурските авиолинии, при който заради силна турбуленция
Коментари Харесай

Смъртоносната турбулентност - какво се случи на борда на сингапурския самолет

Драматичният полет на сингапурските авиолинии, при който поради мощна турбуленция умря 73-годишен британец, а 30 други пасажери бяха ранени, остава във фокуса на международното внимание.

143-ма от пасажерите сполучливо са превозени с втори аероплан до Сингапур през днешния ден. 71 остават в болница в Банкок. Предвиден е и втори полет за останалите, които би трябвало да стигнат до крайната точка на пътуването.

Минути след приземяването - фрагментите, снимани с телефони, демонстрират следите от преживения призрачен сън. Изнасят с носилки тежко потърпевшите, останалите търпеливо изчакват под спуснатите от таблата над главите им маски.

Инфарктната обстановка с полет SQ321 с 211 пасажери и 18 души екипаж се развива над Тихия океан в миг когато стюардесите сервират храна.

Според разбор на Асошиейтед прес на данните за полета самолетът Боинг 777 е бил на височина 11 300 метра, когато попада в зоната на турбуленция и единствено за 3 минути пропада до 9400 метра или внезапното намаляване е с 1900 метра.

Машината остава на тази височина за към 10 минути преди да се отклони от курса и да стартира намаляване за кацане в Банкок, което става след 30 минути.

Починалият пасажер се бил отправил на почивка със брачната половинка си, която е в болница в Банкок. Екипажът е направил всичко по силите си, с цел да помогне на хората.

" Всеки един член на екипажа беше ранен. Един от стюардите изпитваше мощна болежка в гърба, само че все пак продължи да дава първа помощ на пасажери, доколкото можеше ", разяснява Андрю Дейвис, пасажер от полета на сингапурските авиолинии.

Турбуленцията нормално се свързва с стихии, само че експерти изясняват, че най-опасна е невидимата турбуленция, която поражда при чисто небе.

Така нареченият срез напразно може да се появи при тънки перести облаци или даже при ясно небе покрай стихии, като разликите в температурата и налягането пораждат мощни и бързи въздушни течения.

Подобни обстановки обаче са необичайност, демонстрира статистиката. Според Националната работа за въздушна сигурност на Съединените щати сред 2009 и 2021 година са регистрирани 149 съществени пострадвания на пасажери, породени от турбуленция.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР