ДПС сезира Европейската комисия и Европейския парламент за нарушения по

...
ДПС сезира Европейската комисия и Европейския парламент за нарушения по
Коментари Харесай

ДПС сезира ЕК и ЕП за нарушения на изборите у нас през юли и ноември 2021 г.

ДПС сезира Европейската комисия и Европейския парламент за нарушавания по време на изборите през юли и ноември предходната година. Това заяви през днешния ден ръководителят на партията Мустафа Карадайъ. Той посочи, че в систематизираната информация, която изпращат до Брюксел, се съдържат сигнали от симпатизанти и членове на придвижването за репресии от страна на Министерство на вътрешните работи:

„ Натискът и тормозът се показва на първо място в осъществяването на всеобщи насилствени инспекции на лицата и тяхното имущество. Като в действителност учредения за тези инспекции липсват или не са задоволителни по смисъла на закона. В голям брой от сигналите се съдържат данни за осъществени, можем да предположим, че са и закононарушения от милицията “.

Карадайъ добави, че Движение за права и свободи ще поддържа дейностите на органите на реда против купения избор, само че изрично се опълчват битката с това порочно събитие да се трансформира в заслон за репресии и нарушение на демократични правила и права.

От придвижването упорстват още да не се отстрани гласуването с хартиени бюлетини, защото наложителният машинен избор не бил добър модел.

Карадайъ още веднъж насочи рецензии към ръководещите, защото задълбочавали рецесиите, вместо да ги вземат решение.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР