ДПС няма да подкрепи правителство на срутилите се партии, на

...
ДПС няма да подкрепи правителство на срутилите се партии, на
Коментари Харесай

ДПС готова да подкрепи кабинет на новите партии /ВИДЕО/

ДПС няма да поддържа държавно управление на срутилите се партии, на изгубилите изборите - ГЕРБ и Българска социалистическа партия. Ако има препоръчан кабинет от тях, ние няма да го подкрепим. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, откакто направи разбор за представянето на Движението на парламентарните избори на 4 април и политическата оценка на партията за обстановката в страната.

Но България би трябвало да взе участие в общия европейски спор, който тече сега.Водени от грижата за хората и страната, а и мотото на акцията ни бе " Рестарт на държавността " и възобновяване на нормалността в политиката, Бихме подкрепили кабинет на новите партии в Новото национално заседание. Кабинет, който да има ясни и точни цели без да участваме в него, съобщи Карадайъ.

Движение за права и свободи е единствената партия, която усили своя резултат, акцентира Карадайъ, анализирайки представянето на Движението. И съобщи: " Другите две съществени партии - ГЕРБ и Българска социалистическа партия, изгубиха надлежно над 300 000 гласа едната, другата над 450 000. Или - изгубиха надлежно 20 и 37 мандата. ".

Движение за права и свободи усили свои гласове с над 20 000, а мандатите си с над 3. Движение за права и свободи не загуби нито един мандат от тези, които имаше в предходното национално заседание, даде Мустафа Карадайъ оценката си за постигнатото от Движението, откакто ЦИК разгласи през днешния ден формалните резултати и разпределението на мандатите по региони.

Мустафа Карадайъ показа и политическата оценка на Движение за права и свободи за вота. Движение за права и свободи даде оценка още в изборната нощ, сподели Карадайъ. И съобщи: " Избирателите гласоподаваха с готовност за смяна. Ние разчитаме вота на гласоподавателите като предпочитание за смяна. "

Ние от Движение за права и свободи започнахме смяната от себе си, напомни водачът на Движението.Още на изборите за европейски парламент слоганът ни беше " Залагаме на младите " и листите ни бяха такива. На локалните избори също заложихме на младите. На парламентарните избори представихме едни от най-младите листи, сподели Карадайъ.

Но въпреки това - ние имаме и предложихме новаторска стратегия за ускорено икономическо развиване на Бългрия с приоритет нови технологии и просвета. Ние от Движение за права и свободи очевидно сме в звук и в крайник с това, което обявиха с гласа си българските гласоподаватели, сподели Карадайъ.

Очаквайте детайлности!

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР