ДПС няма да подкрепи кабинета, с мандата на “Продължаваме промяната-Демократична

...
ДПС няма да подкрепи кабинета, с мандата на “Продължаваме промяната-Демократична
Коментари Харесай

ДПС не подкрепя кабинета Денков. Ицо Хазарта би дал благословията си на Пеевски да се гръмне


Движение за права и свободи няма да поддържа кабинета, с мандата на “Продължаваме промяната-Демократична България ” (ПП-ДБ) и подсилен от ГЕРБ-СДС, тъй като “не имаме вяра на участниците в този развой ”. Това сподели депутатът от придвижването Хамид Хамид в събота пред.

Междувременно от Политическа партия, че единствената цел на срещата с сътрудниците им от Движение за права и свободи в Народното събрание в петък е била да договарят за реализиране на конституционно болшинство за “цялостна правосъдна промяна ”.

По този мотив депутатът от ПП-ДБ Христо Петров, прочут с рап прозвището си Ицо Хазарта, разяснява в неделя пред, че кабинетът “Денков ” няма потребност от поддръжката на Движение за права и свободи, с цел да бъде определен.

“Нормалните хора са подложени на една брутална психическа офанзива - те се прегърнаха с Бойко, Пеевски ги поддържа. Не ни е нужна тази поддръжка. Видях едно заглавие: “Пеевски даде благословията си за кабинет ”. Извинявайте доста, но аз бих му дал на господин Пеевски благословията си да върви да се гръмне, само че той за жал до този миг не желае да го направи ”, сподели Петров.
Движение за права и свободи ще пречи на чистки
Хамид сподели в събота, че в случай че Движение за права и свободи забележи “опити за преодоляване на разнообразни институции или чистки в администрацията, ще попречим на това ръководство, като използваме всички механизми на една опозиционна партия ”.

Коментарът му беше във връзка, публикуван от към този момент някогашния народен представител от партията Радостин Василев. В него се чуваха по какъв начин водачите на партията разискват с останалите членове на съвета чистка в службите, съгласувана с “посолството ”, без да прецизират кое е то.

Хамид удостовери, че по време на диалога с ПП-ДБ в петък не е била търсена поддръжка за ротационното държавно управление на Николай Денков и Мария Габриел, а.

“Разговорите от наша страна ги водеше ръководителят на партията, господин Карадайъ. Ние сме демократична партия и всеки депутат участваше интензивно в диалога, в което няма нищо неприятно ”, отговори Хамид на въпрос дали Пеевски е взел участие в договарянията.

По думите му обсъжданата конституционна промяна е основана план за промени в главния закон, готови от Движение за права и свободи.
Два разновидността пред България
Ден по-късно Христо Петров разяснява, че пред България е имало два разновидността в този миг - съставяне на болшинство от ГЕРБ и ПП-ДБ или нови предварителни избори.

“Не съм очарован от нито един от тях. При единият обаче може нещо положително да се случи, а в другия е ясно, че ще се случат ужасни неща за България ”, сподели Ицо Хазарта.

По думите му ГЕРБ поддържа проектокабинета на Денков поради обстоятелството, че правосъдната промяна е била записана като изискване България да получи парите по Плана за възобновяване и резистентност.

Петров заключи, че точно решението на държавното управление на Кирил Петков да запише това условие в проекта е довело до събитията от последния месец, когато ГЕРБ и Движение за права и свободи ненадейно желаеха оставката на основния прокурор Иван Гешев и против него се обърнаха членове на Прокурорската гилдия във Висш съдебен съвет и заместникът му Борислав Сарафов.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 200
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР