ДПС изпреварва времето. Това заяви председателят на Движението Мустафа Карадайъ,

...
ДПС изпреварва времето. Това заяви председателят на Движението Мустафа Карадайъ,
Коментари Харесай

Карадайъ: ДПС мисли дългосрочно, изпреварва времето

Движение за права и свободи изпреварва времето. Това съобщи ръководителят на Движението Мустафа Карадайъ, лидер на кърджалийската листа на партията, по време на предизборна среща в регионалния град.

Пред препълнената зала Карадайъ даде и съответни образци за това.
-->
С грижа за България, за нашата страна, за бъдещето на децата ни от 2016 всички ние дружно се опитваме да възстановим нормалността в политиката, сподели Карадайъ. И напомни, че главната тематика на отчета пред конференцията на Движението през 2016 година бе точно възобновяване на нормалността в политиката. Защото от 2009 година моделът на ръководство в страната бе опълчване, разделяне, ненавист, нарушение на разпоредбите, на Конституцията и законите, на правата и свободите на жителите.



" Но дружно с това през 2016 година приехме доста значим документ - програмата ни с акцент върху зелената стопанска система: чист въздух, чиста вода, чисти храни, чиста сила. Днес това са целите на Европейския съюз. ", съобщи Карадайъ.

Ние отново изпреварихме времето. Така направихме още през 1989 година С мирните митинги, проведени от пандиза от доктор Ахмед Доган, ускорихме рухването на комунистическия режим.През 1991 година при съществуването на Варшавския контракт от трибуната на Народно събрание доктор Доган уточни посоката за развиване на страната и целите й - участието на България в НАТО и Европейски Съюз, напомни Карадайъ. И съобщи, че тогава Движението реализира единодушие по националните цели сред парламентарните групи в Народното събрание, а след това и в обществото.



С програмата си за зелената стопанска система ние още през 2016 година декларирахме, че посредством възобновима сила в дълготраен проект можем да реализираме енергийна самостоятелност. Нещо, за което приказваме през днешния ден. Посочихме, че с био земеделие и чиста стопанска система можем да имаме ускорено икономическо развиване. Но също по този начин и да си подсигуряваме продоволствена самостоятелност, посочи Карадайъ.

Днес това са целите на Европейски Съюз. И не е инцидентно, че Атидже Вели е в земеделската комисия на Европарламента, а Искра Михайлова - в енергийната, тъй като ние мислим дълготрайно, акцентира водачът на Движение за права и свободи.

И се обърна към Искра Михайлова с апела: " Г-жо Михайлова, кажете на всички в Брюксел, които правят оценка работата на Движение за права и свободи и избират Движение за права и свободи на управителни постове, в това число в Либералния интернационал, че Движение за права и свободи е във времето, че Движение за права и свободи изпреварва времето. ".



Едни се пробват да живеят в носталгията по отминали времена, които ние се надяваме в никакъв случай да не се върнат - социализма. Другите живеят за отречените модели на джипката и опитите за властническа система - ние още през 2017 година казахме: ремонт на модела ГЕРБ. Третите - инцидентни минувачи, споделят ние дойдохме да се учим. Че нашата Родина да не им е лаборатория, съобщи Карадайъ. И акцентира: " От тази позиция Движение за права и свободи е във времето. Движение за права и свободи работи даже изпреварващо във времето, а тези не са във времето, даже не са в час. ".

За нас политическата рецесия е от 13 години. От 2009 гледаме по какъв начин се разрушава страна, държавност и народна власт, съобщи още Карадайъ. И акцентира, че точно по тази причина Движение за права и свободи работи за възобновяване на нормалността в политиката. Това значи да премахнем политиката на реваншизъм, на разграничителни линии, на опълчване и разделяне, на омразата, добави Мустафа Карадайъ.

Ние споделяме вместо неистина да има национални цели и национални цели, вместо ненавист - да има разговор сред партиите, парламентарните групи, институциите. Нека противопоставим на разделянето разговора и единодушието по националните цели и цели. Съединението, тъй като съединението прави силата, съобщи водачът на Движение за права и свободи.

Той уточни, че страната ни две години няма оперативни стратегии за европейските вложения, тъй като специалистите на Движение за права и свободи, които приготвиха документите в първите два програмни интервала, не са във властта, с цел да ги напишат.

За целия трети действен интервал плановете на Кърджали са за малко над 600 милиона лв.. Спешните планове, които имат потребност от финансиране незабавно, са за 111 млн. лева, заяви Карадайъ. И акцентира, че през днешния ден общините в България се постанова да вършат и това, което е ангажимент на страната, с цел да решат проблемите на хората. Защото страната има благоприятни условия, само че не ги употребява.

Движение за права и свободи е № 1, пристигнало е време и България да бъде № 1, сподели Мустафа Карадайъ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР