Дойче велеПутин пази семейството си в тайна. Според експерти основните

...
Дойче велеПутин пази семейството си в тайна. Според експерти основните
Коментари Харесай

DW за семейството на Путин: потайни и много богати

Дойче веле

Путин пази фамилията си в загадка. Според специалисти главните аргументи за това са две - сигурността им, само че и опцията през тях да укрива пари. Какво знаем за децата и дамите на съветския президент?

Каква подигравка единствено: в своето новогодишно послание Путин разгласи 2024 за " година на фамилията ", само че за неговото лично семейство не се знае съвсем нищо. Това разяснява Нина Нибергал за немската обществено-правна медия ZDF. Журналистката напомня апела на Путин към рускините да раждат повече деца, да вземем за пример седем или осем, и да се придържат към обичайните фамилни полезности. Самият той прави ли го?

Колко деца има Путин?

Възможно е Путин към този момент да има седем или осем деца, само че това никой не знае, четем още в кореспонденцията. Пред обществеността Путин се показва като общественик, а не като брачен партньор или родител, само че през последните години въпреки всичко в общественото пространство път си пробиха информации, които го показват като патриарх на един подкупен клан, написа Нина Нибергал.

В публикацията се напомня, че Владимир Путин и някогашната му брачна половинка Людмила Шкребнева се познават още от Санкт Петербург, тогава Ленинград. Шкребнева следва две години инженерство в механически институт, само че след това се отхвърля. Минава курс за стюардеси и стартира работа във вътрешни полети. През 1981 година по време на отмора сред два полета отива на концерт в Ленинград, където се среща с Владимир Путин. Двамата подписват брак през 1983 година Путин към този момент е офицер в тайните служби, а Людмила по-късно стартира да учи испански и френски и приключва испанска лингвистика. Двамата научават и немски, когато след три години Путин е изпратен от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) в Дрезден, Германска демократична република. Раждат им се две дъщери - Мария (1985) и Катерина (1986).

Когато Путин се развежда с Людмила

Путинови се връщат в Русия през 1990-те години. Дотогавашният офицер от тайните служби през 2000 година е определен за президент. Някъде по това време бракът с Людмила се разпада. Да, двамата още живеят дружно, само че се носят какви ли не клюки за извънбрачни афери. През юни 2013 година разводът посред им към този момент е реалност. " Цялата ми активност и работа е обвързвана с публичността ", споделя Путин Тогава. " Има хора, които са несъвместими с нея. Людмила Санна (Александровна – бел.ред.) заставам на вахта към този момент осем години. Като цяло това е общо решение. "

Руското издание на " Форбс " цитира и думите на самата Людмила от същия този миг: " Нашият брак завърши основно заради това, че ние на практика не се виждаме. Владимир Владимирович напълно е обхванат от работата си. Децата ни израснаха и живеят собствен живот. С две думи, по този начин се случиха нещата, че всеки от нас има собствен живот. "

Дъщерите на Путин - потайни и богати

А какво става с двете дъщери? Преди няколко години " Ню Йорк Таймс " писа, че Мария е омъжена и носи семейството на брачна половинка си - нидерландския предприемач Йорит Йост Фаасен. Тогава представителят на Путин Дмитирий Песков отхвърли да разяснява с обяснението, че Кремъл не популяризира елементи от персоналния живот на президента, написа " Форбс ". А политологът Матю Шмид изяснява пред ZDF част от аргументите за тази мистериозност: " Путин в действителност се тревожи за сигурността на дъщерите си и на някогашната си брачна половинка, а и на евентуалната му втора брачна половинка. И го прави по чисто на практика аргументи. "

Защото Путин се страхувал, че фамилията му може да стане цел за тайните служби на други страни. В същото време съгласно Шмид огромната загадъчност към фамилията му дава и финансови преимущества. Политологът споделя, че Путин може да употребява фамилията си, с цел да укрива пари - въпреки всичко той е считат за един от най-богатите хора на света. Двете му дъщери имат имущество на стойност милиони и в това време ръководят милиарди публични пари - едната като ръководителка на капиталова стратегия за разширението на Московския университет, а другата като член на борда на огромен здравен тръст.

Аферите на Путин: от Кривоногих до Кабаева

Шокиращо богати са и дамите, за които се допуска, че имат афери с Путин, разяснява Нина Нибергал. Говори се, че президентът на Русия има романс със Светлана Кривоногих някъде в края на 1990-те години. В публикацията си " Железните маски " публицистите от проверяващото издание Proekt Media настояват, че от тази връзка Кривоногих забогатяла и през 2003 година родила щерка, която на външен тип доста наподобява на Путин. Разследванията и на екипа на Алексей Навални демонстрират, че тя има много солидни запаси - дялове в банки и курорти, недвижими парцели, яхта и други благосъстояния на обща стойност над 100 милиона $.

После обаче ненадейно се появява Алина Кабаева. Тя е международна и европейска шампионка по художествена гимнастика и съгласно изказванията също е родила на Путин деца, само че детайлности не са известни. " Уолстрийт Джърнъл " твърди, че децата са три. Медиите напомнят, че през 2008 година вестник " Московский сътрудник " първи писа за връзката на Путин с Кабаева, а два дни по-късно беше закрит. По това време Путин още е женен и съгласно източниците на медиите буен.

Журналистите от Proekt Media пишат още, че Путин е подарил на своята обичана първокласни резиденции из цяла Русия, както и една на Женевското езеро. Впрочем, Кабаева към този момент се намесва в политиката и в медиите и е депутатка в Думата от Путиновата партия „ Единна Русия ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР