Дойче веле разказва как германски наблюдатели коментират събитията в България

...
Дойче веле разказва как германски наблюдатели коментират събитията в България
Коментари Харесай

Партията на Трифонов се превръща в пречка, пишат в Германия

" Дойче веле " споделя по какъв начин немски наблюдаващи разясняват събитията в България - Как немски наблюдаващи разясняват събитията в България

В началото на своята публикация във „ Франкфуртер Алгемайне Цайтунг “ отличният ценител на българската политика Михаел Мартенс изяснява, че основната цел на досегашните опозиционни партии е била трайно да отстранят от властта дългогодишния министър председател Бойко Борисов. „ Борисов, който в продължение на близо две десетилетия слага своя отпечатък върху българската политика като кмет на София и след това като министър председател, в очите на опозицията е причина за всички несгоди в изтерзаната от корупция балканска страна. Най-вече една възходяща част от младите гласоподаватели гледат по този начин на нещата. “

" От Има Такъв Народ показват необичайно схващане за демокрацията "

След като изяснява в резюме за двете гласувания тази година, Мартенс написа: „ Партията „ ИТН “ на шоумена, реализатор на балканска поп-музика и популист Слави Трифонов все по-отчетливо се изявява като пречещ фактор. (…) От минималната си изборна победа тази партия извлече претенцията да ръководи сама страната. Тя предложи лична държавна листа и изиска от останалите опозиционни партии без никакви полемики да ѝ обезпечат болшинство в Народното събрание. След което се провали - и то освен поради някои съмнителни кандидатури: в лицето на политика Тошко Йорданов Има Такъв Народ показва необичайно схващане за демокрацията “.

Авторът изяснява какви стъпки следват отсега нататък и проучва възможностите на " Демократична България " (ДБ) при идващото гласоподаване: „ Тя е в напредък, само че надали ще успее да стане всеобща партия. Реформаторските сили в България черпят избрана вяра и от две известни лица в актуалното служебно държавно управление: това са финансовият министър Асен Василев и министърът на стопанската система Кирил Петков. Много хора в България биха предпочели да се мине без трети избори, в случай че преходното държавно управление с Василев и Петков би останало на власт. Със своята стабилност и с разкриването на случаи на корупция при предходните държавни управления те единствено за няколко месеца съумяха да завоюват доверието на необятни пластове от електората. “ Друг немски създател, Кристофер Неринг, написа в собствен разбор за Дъждовни води на немски, че двете изгряващи звезди към този момент се снишават, в това число и заради това, че до идващите парламентарни избори има прекомерно малко време - незадоволително за основаване на нова политическа конструкция.

" Промяна на мисленето в българското общество "

Михаел Мартенс изяснява, че в политическа София се приказва за сформирането на нова партия, а Христо Иванов и президентът Румен Радев към този момент били разискали тази опция. По същата тематика Неринг написа, че през тази година въздействието на Радев извънмерно е повишено. Той цитира и Първан Симеонов, който споделя: „ Президентът Радев е огромният печеливш от протестната вълна и от настоящия политически пат. След края на ерата Борисов той е най-силната политическа фигура “. Към края на разбора си във „ Франкфуртер Алгемайне Цайтунг “ Михаел Мартенс установи: „ Икономически най-слабата страна в Европейски Съюз, която в този момент чака скорошно приемане в еврозоната, живее през днешния ден в политическа неустановеност “. Кристофер Неринг също установи: „ България безспорно се намира в рецесия. (…) Парадоксално е, само че тази трайна политическа рецесия докара до смяна на мисленето в обществото “.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР