Дойче банк (Deutsche Bank) закрива останалите си центрове за софтуерни

...
Дойче банк (Deutsche Bank) закрива останалите си центрове за софтуерни
Коментари Харесай

Дойче банк закрива всички свои центрове за разработка на софтуерни технологии в Русия

" Дойче банк " (Deutsche Bank) закрива останалите си центрове за софтуерни технологии в Москва и Санкт Петербург, като по този начин най-голямата немска кредитна институция поставя завършек на две десетилетия на мощна взаимозависимост от съветския експертен опит в осведомителните технологии предвид на съветската инвазия в Украйна, заяви в. " Файненшъл таймс ".

Базираната във Франкфурт банка е предложила самостоятелни пакети с компенсации на 500 специалисти в региона на осведомителните технологии, които към момента са на заплата в Русия, оповестиха осведомени източници пред вестника.

В началото на войната в съветския софтуерен център на " Дойче банк " са работили 1500 души, които са отговаряли за създаването и поддръжката на програмен продукт за световния търговски бизнес и главната корпоративна банкова система на финансовата институция.

Миналата година банката е преместила тихомълком 700 от тях в нов софтуерен център в Берлин. На тези, които са останали, са били препоръчани пакети за непринудено овакантяване, които могат да бъдат взети в границите на половин година, обявиха осведомените източници.

" Дойче банк " към момента не е взела публично решение да затвори изцяло интервенциите си в бранша на осведомителните технологии в Русия, само че тази стъпка се счита за вътрешно решение на компанията, съгласно източниците. Това ще даде още в допълнение време към шестмесечния прозорец за съкращения, прибавиха те.

" Ние продължаваме да понижаваме риска от нашите интервенции в съветския софтуерен център и сме нараснали наличните варианти за чиновниците ни, в това число и напускането по взаимно единодушие, наред с преместването и предпазване на платформата ", заяви банката в официално съобщение, добавяйки, че процесът е в цялостно сходство със съответното съветско законодателство.

" Дойче банк " разчита на съветския опит в осведомителните технологии от 2001 година и подразделението е придобило все по-голяма значителност през последното десетилетие, когато банката е почнала развой на " доближаване " на дейностите си по-близо до Германия, с цел да спести разноски. Точно преди съветската инвазия в Русия през февруари предходната година една четвърт от експертите по осведомителни технологии на банката са работили или в Москва или в Санкт Петербург.

Впоследствие немската група е предложила на всичките си чиновници в Русия опцията да бъдат трансферирани в Германия. Почти половината от тях са приели офертата и защото доста от тях са се преместили с сътрудниците и децата си, това прави общият им брой към 2000.

Останалите в Русия обаче нямат директен достъп до никоя от осведомителните системи на " Дойче банк ", като главната им задача става да " трансферират " знанията си на сътрудници отвън Русия.

Тъй като този развой е към края си и предвид на западните наказания против ограничението на достъпността на софтуера в страната, банката желае да се " освободи " от останалия в Русия личен състав през идните шест месеца.

Миналата година " Дойче банк " редуцира чистата си кредитна експозиция към Русия с 36 на 100 до 379 милиона евро и продължава да е ангажирана с по-нататъшното понижаване. Групата към този момент е протекция огромна част от дейностите си по капиталово банкиране в страната, откакто бе санкционирана със стотици милиони евро от световните регулатори за осъществяване на по този начин наречените " огледални покупко-продажби ", които са помогнали на Русия да изпере 10 милиарда $ сред 2011 и 2014 година.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР