Доволни сме от постигнатите резултати до момента, следим всяко едно

...
Доволни сме от постигнатите резултати до момента, следим всяко едно
Коментари Харесай

Ангелов: Няма натиск върху болниците

Доволни сме от постигнатите резултати досега, следим всяко едно число с нужната угриженост и паника. Следим повишаването на случаите, само че, все пак, отчитаме и нещо, което към сегашния миг е добър знак – нямаме подобен огромен напор и напън върху лечебните заведения. Това съобщи на постоянен брифинг за разпространяването на ковид здравният министър Костадин Ангелов.

И в Кюстендил, и във Враца, където бях, видях, че сътрудниците се оправят, имат всичко належащо, задоволително свободни кревати, лекарите работят умерено, добави министърът:

„ Това ни дава опция да продължим решително с проекта, който следваме, с анализирането през 14 дни и с разхлабването на ограниченията, тъй че да не изпуснем обстановката към сегашния миг “.

Той напомни, че заболяемост 200 и малко над 200 на 100 000 души разрешава на здравната система да работи обикновено.

Министър Ангелов ще показа финален документ за имунизирането на всички членове на другите изборни комисии, който да е медицински протокол за осъществяване на безвреден избирателен развой.

Предвидена е опция за ваксиниране на членовете в изборните комисии в това число и директно преди самия избирателен ден на 4 април, стана ясно още по време на обичайния седмичен брифинг на Националния действен щаб.

Протоколът ще бъде подготвен и показан до края на днешния ден.

„ Почти резервираме класацията си по заболеямост и по смъртност, която за изтеклите 14 дни за България е 127,4 на 100 000, което отрежда 25-о място в Европейски Съюз и в Европейското икономическо пространство и 5-о място на Балканите “.

По отношение на смъртността – за България тя е 7,3 на 100 000 – 15-о място в Европейски Съюз.

Продължават България, Гърция и множеството скандинавски страни без Швеция да са в относително най-светлата зона. Продължава да е най-тежка обстановката в Португалия, Чехия и някои от страните от Бенелюкс, като раздвижването в страната е в посока нови области да влизат в алената зона – с над 120 на 100 000.

В тази зона е половината страна - 14 области, 10 са в оранжевата от 60 до 100 и от 20 до 100 са Видин, Добрич, Разград и Търговище (23 на 100 000), сподели доцент Кунчев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР