Доведената ми дъщеря никога не ме е обичала. Интересуват я

...
Доведената ми дъщеря никога не ме е обичала. Интересуват я
Коментари Харесай

Сватбата на доведената ми дъщеря

Доведената ми щерка в никакъв случай не ме е обичала. Интересуват я единствено парите ми.

Преди година Елена приключи университет. През всичките години плащах за нейното образование и не се постановяваше да търси работа, а да посвети времето си на образованието. В последната година подарих на щерка си кола. Никога не съм пестил пари за фамилията си, макар че щерка ми не е моя кръв, съм правил всичко, с цел да имам щастливо семейство.

От време на време тя се виждаше с биологичния си татко. Никога не съм задълбавал в детайлности към развода на жена ми и този мъж, само че знам сигурно, че той не е вложил нито стотинка за личната си щерка. Не й даваше джобни пари, не й купуваше неща, не плащаше за образованието.

Когато доведената ми щерка реши да се омъжи, оптималният брой посетители трябваше да бъде 250 души. Участвах в организирането и финансирането на сватбата, тъй че взех решение, че няма да е проблем за никого, в случай че поканя 20 души. Написах лист с хора, които бих желал да видя на сватбата, и дадох този лист на жена си. Обещаха ми, че ще се погрижат за това.

В навечерието на сватбата срещнах мой другар, който беше в листата с моите посетители. Той сподели, че не е получил покана.

По-късно стана ясно, че в листата с посетители няма нито един от моите близки. Последната капка беше, когато се върнах от работа и заварих бъдещия си шурей със фамилията му, жена ми, доведената ми щерка и личния й татко вкъщи. Дори не бях предизвестен, че ще имаме посетители. И цялото внимание цяла вечер беше ориентирано към бащата на Елена.

Стана ми обидно, когато видях по какъв начин си поддържат връзка добре. Какво направи този мъж за личната си щерка, с цел да направи живота й благополучен? Той не постави старания да провежда идното събитие. Тогава взех чашата и подвигнах тост: „ Бях благополучен през всичките тези години да дисциплинирам и поддържам бъдещата младоженка във всичките й инициативи. Много ми хареса времето, прекарано с това семейство. Сега желая да благодаря на бащата на булката, на младоженеца и на всички членове на фамилията му.

Най-накрая разбрах, че постоянно съм бил единствено банкомат за вас. Това, което научих през последните няколко дни, е повода за моето решение. Тържествено декларирам, че няма да заплащам за събитието. Предавам всички отговорности и разноски за събитието на бащата на булката. ”

Тогава изпратих гостите от вкъщи си и споделих на жена ми и доведената ми щерка, че към този момент не живеят тук. Бях подготвен да платя за сватбата, която коства 20 хиляди. Какво получих в подмяна? Тези, които смятах за родственици, се изплюха в душата ми.

Вижте още: Роднините й похарчиха всичките пари

Сватбата е фамилен празник, събитие, което събира близки другари и родственици. Независимо какво споделяме, нашите дейности приказват по-силно от думите. В последния миг Виктор осъзна, че в никакъв случай не е бил обичан, че през цялото това време е бил употребен. Може би щеше да продължи да обезпечава фамилията си, в случай че най-малко се съобразяваха с неговото мнение.

Какво бихте създали, в случай че бяхте на негово място?

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР