Доц. Ангел Кунчев ще предложи премахването на зеления сертификат за

...
Доц. Ангел Кунчев ще предложи премахването на зеления сертификат за
Коментари Харесай

Ключово решение! Какво каза Кунчев за сертификата

Доц. Ангел Кунчев ще предложи премахването на зеления документ за влизане в България от страните от Европейския съюз. Това разгласи той пред TravelNews, като добави, че концепцията е обсъждана през днешния ден и ще бъде импортирана идната седмица в здравното министерство.

Целта е прибиращите се българи и туристите от Европейски Съюз да влизат свободно у нас без имунизационен документ и без негативни проби за Коронавирус. При утвърждение би трябвало да бъде издадена заповед от министър Асена Сербезова.

Идеята е мярката да влезе в действие от 1 април 2022 година, с цел да може да обхване априлската почивка, през който интервал ще има огромни пътувания в чужбина на българите с децата им. Затова упорстват и туроператорите.

За всички останали страни отвън Европейски Съюз ще предложим да остане разновидността със лист, сподели Ангел Кунчев. В него ще се прецизира от кои трети страни ще се позволява свободно влизане, с имунизационен документ или с проби. Това ще става от време на време според от заболеваемостта в съответната страна, добави той.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР