Доц. Ангел Кунчев има резерви към масовото тестване на населението

...
Доц. Ангел Кунчев има резерви към масовото тестване на населението
Коментари Харесай

Кунчев: Масовото тестване ще даде спорни резултати


Доц. Ангел Кунчев има запаси към всеобщото тестване на популацията за. Това стана ясно от коментара му време на днешната среща при премиера на НОЩ и зравното министерство. Според основния държавен здравен контрольор това би дало само „ момента фотография “, която след 24 часа може да бъде друга. Той обаче счита, че антиген проби би трябвало всеобщо да се употребяват в незабавната помощ, в лечебните заведения, от РЗИ и в случаите, когато има стеснен запас на проби, както и при тестване на по-големи колективи.

Кунчев сподели ощ, че е от огромно значение министърът на опазването на здравето да има опция да командирова фрагменти в регионите, в които има дефицит.

Всички присъстващи на срещата медици потвърдиха позицията си, че самолечението е изрично рисково и българските жители следва да търсят лекарска помощ и да не се употребяват безсистемно антибиотици. Стана ясно, че здравният министър ще има среща с представители на Българския фармацевтичен съюз, на която да бъде разисквано какви са спомагателните благоприятни условия в сферата.

Отчетен бе сериозен напън върху лечебните заведения в регионалните центрове София, Благоевград, Пловдив, Бургас и Шумен. Министър Костадин Ангелов изясни, че за петте по-натоварени регионални центъра е основана организация за повишение на болничния потенциал, както и за включването по места на специализанти, които също да оказват помощ. Във ВМА се разкриват още 4 клиники за коронавирус лекуване, добави проф. Венцислав Мутафчийски.

По отношение на снабдяването с лекарства министър Ангелов беше безапелационен, че всички лечебни заведения ще бъдат снабдени с нужните лекарства. По думите му проблем е презапасяването на хората с медикаменти, като добави, че в допълнение 20 000 опаковки от най-търсените лекарства следва да влязат на свободния пазар. Осигурени са и медикаменти за бременните дами.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР