Доставките на руски енергоносители на запад ще бъдат намалени. Затова

...
Доставките на руски енергоносители на запад ще бъдат намалени. Затова
Коментари Харесай

Путин обяви: Руският газ за Запада намалява, преориентира се на изток и юг

Доставките на съветски енергоносители на запад ще бъдат понижени. Затова Русия би трябвало да ги преориентира на юг и изток. Вече има неуспехи при заплащането на експортни доставки в вражески страни. Това съобщи съветският президент Владимир Путин на среща за петролния и газовия бранш.

„ Има неуспехи при заплащането за експортни доставки на съветски енергийни запаси. Банките от тези най-неприятелски страни забавят превода на заплащанията “, сподели президентът. Речта му е оповестена на уеб страницата на Кремъл.

„ Най-острият от тях - и ние към този момент говорихме за това повече от един път - е обвързван с нарушаването на логистиката на експортните доставки ", съобщи Путин.

" Бих желал да ви помоля да разкажете поотделно през днешния ден какви дейности се подхващат за възстановяване на транспортните вериги, за превъзмогване на компликациите, свързани с увеличението на разноските за логистика “, сподели още президентът.

Владимир Путин напомни, че е сложена задачата да се трансферират заплащанията за енергийни запаси в национални валути, последователно да се отдалечат от $ и еврото.

„ Като цяло имаме намерение да увеличим коренно каузи на сетълментите в национални валути във външнотърговската система “, сподели президентът.

„ Вече се подхващат значими стъпки в тези направления и основната задача тук е да подготвим нашия валутен пазар за подобен преход, тъй че всяка непозната валута да може свободно и в нужния размер да се обменя за съветски рубли ", съобщи той.

„ Повтарям: отхвърлянето на ненадеждни, компрометирани валути и юрисдикции е стратегическа задача от позиция на финансовата и икономическа сигурност на страната ни, значима за поддържане и увеличение на размера на външната търговия, определяне на устойчиви връзки с предсказуеми сътрудници, които са правилни на тяхната дума и бизнес известност и схващат следствията от своите решения “, добави съветският водач.

Той означи, че съветските енергийни компании са се потвърдили с повече от десетилетие работа, прецизно осъществяване на отговорностите си, а опитите на западните страни да изтласкат съветските снабдители и да заменят нашите енергийни запаси с различни доставки неизбежно ще обиден цялата международна стопанска система.

„ Самите по този начин наречените сътрудници от вражески страни признават, че не могат без съветски енергийни запаси, в това число без природен газ, да вземем за пример. В момента просто няма рационален сурогат на Европа “, сподели Владимир Путин.

" Да, допустимо е, само че в този момент го няма, всички го схващат. На международния пазар просто няма свободни размери, а доставките от други страни - най-вече от Съединените щати - които могат да бъдат изпратени в Европа, ще костват на потребителите неведнъж повече и ще се отразят на виталния стандарт на хората и конкурентоспособността на европейска стопанска система ", изясни той.

В тази обстановка Русия би трябвало да обезпечи устойчиво доставяне с енергийни запаси на вътрешния ни пазар и, в изискванията на стесняване на външните пазари, да подтиква вътрешното търсене посредством реализиране на понижения на цените, където е допустимо. Освен това, сподели президентът, е належащо да се диверсифицира износът:

„ Ще изхождаме от обстоятелството, че в обозримо бъдеще доставките на енергийни запаси на запад... ще бъдат понижени. Ето за какво е значимо да се консолидира наклонността от последните години: малко по малко, преориентиране на нашия експорт към бързо разрастващите се пазари на юг и изток. "

" За да създадем това, в близко бъдеще е належащо да се разпознават основни инфраструктурни уреди и да стартира тяхното създаване ", съобщи той.

Третото направление е развиването на дълбоката преправка на петрол и газ.

„ Реализирани са огромни планове, пуснати са в употреба съвременни предприятия. Сега е значимо в допълнение да се поддържат планове, които са в капиталова фаза, с цел да се пуснат в произвеждане и това да се направи допустимо най-бързо “, сподели президентът на Русия.

Превод: СМ

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР