Доставките на полупроводникови чипове от Китай за Русия са се

...
Доставките на полупроводникови чипове от Китай за Русия са се
Коментари Харесай

Нараства износът на китайски електронни части за Русия

Доставките на полупроводникови чипове от Китай за Русия са се нараснали повече от два пъти до към 50 милиона $ през първите пет месеца на 2022 година спрямо година по-рано, заяви в петък " Уолстрийт джърнъл ", цитирайки данни на китайските митнически управляващи.

Според информацията на финансово издание нарастването на износа от началото на продължаващата инвазия на Москва в Украйна би усложнило опитите на Съединени американски щати и техните западни съдружници да изолират стопанската система на Русия и да сковават нейната войска.

Сътрудничеството сред двете страни обаче не се лимитира единствено в тази област.

Наскоро съветският енергиен колос " Газпром " усили износа на газ за Китай посредством газопровода " Силата на Сибир ".

" Газпром " разгласи в петък, че износът на газ за Китай през газопровода " Силата на Сибир " се е нараснал и ще продължи да пораства в сходство с изискванията на контракта сред двете страни. По-рано компанията заяви, че износът за Китай се е нараснал с 63,4% през първите шест месеца на 2022 година

Добивът на газ, по предварителни данни, възлиза на 249,7 милиарда куб. м газ от началото на фискалната година, отбелязвайки спад от 10,4% по отношение на миналата година за същия интервал. Търсенето на газ на компанията на вътрешния пазар е спаднало с 1,9% през този интервал. Износът на газ за страните отвън Оперативно-наблюдателно дело отбелязва спад от 33,1% в съпоставяне със същия интервал на миналата година, разкри компанията в своя Telegram канал.

Освен това в средата на юни китайският президент Си Цзинпин съобщи, че съдействието сред двете държавни управления набира добър подтик.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР