Достъпна среда за студентите в неравностойно положение, по-добри условия за

...
Достъпна среда за студентите в неравностойно положение, по-добри условия за
Коментари Харесай

До 30% по-ниски разходи за ток ще плащат в Университета по хранителни технологии

Достъпна среда за студентите в неравностойно състояние, по-добри условия за осъществяване на занятията и по-ниски сметки за ток и отопление. Тези резултати ще гонят от Университета по хранителни технологии, където бе даден старта на план за енергийна успеваемост, съфинансиран от Европейския фонд за районна развиване по оперативна стратегия " Региони в напредък ".

Пловдив

Пет години след реновирането на 3-ти и 4-ти корпус на университета по Хранителни технологии в Пловдив в този момент следва изцяло довеждане докрай на всички здания, в които се организират занятията на студентите.
Проф. Николай Менков – зам.-ректор на УХТ-Пловдив: " Ще бъдат въведени всички ограничения, предписани за енергийна успеваемост, вследствие на което ще бъдат понижени доста разноските. Преминаване на газово гориво за отоплението, мултифункционална зала, от която имаме голяма потребност, с цел да организираме освен образования, само че и конференции. "
В постройките, които са строени преди повече от 45 години, напълно ще бъде сменено осветлението с енергийноефективно. След санирането на първи и втори корпус се чака разноските за отопление да бъдат понижени с до 30 %. "

Студентите в неравностойно състояние ще бъдат улеснени в своето предвижване с построяването на подобаваща инфраструктура.

Тя включва рампи и асансьори. Срокът за довеждане докрай на плана е 30 месеца, само че управлението на образователното заведение има увещание от изпълнителите, че за старта на новата образователна година през есента главните строително-монтажни работи ще бъдат завършени. Стойността на целия план е близо 3 милиона лв.. Университетът по хранителни технологии е един от 13-те, утвърдени от Министерството на образованието на база брой студенти и реализирани резултати.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР