Достъпът до новопостроената метростанция в квартал Горна баня е ограничен

...
Достъпът до новопостроената метростанция в квартал Горна баня е ограничен
Коментари Харесай

Недоволство в Горна баня заради неработещи асансьори на метростанцията

Достъпът до новопостроената метростанция в квартал " Горна баня " е стеснен за хора в инвалидни колички и майки с деца, алармират фенове на Българска национална телевизия. Линията е пусната от към един месец, само че асансьорите в подлеза не работят, няма и рампа за слизане.

" Подлезът е издигнат през 2016 година поради поредност от произшествия. Тогава асансьорите работеха за към месец-два и стопираха да работят. Говорили сме със експерти и една от главните аргументи за честите повреди е неприятната хидроизолация, поради която се наводнява целия подлез. А вандалските прояви има по какъв начин да се управляват, тъй като в подлеза има камери, защита. Нужно е единствено да се вземат съответните ограничения ", разяснява млада майка в " Денят стартира ".

Според недоволните поданици на " Горна баня " до общината са подадени няколко сигнала, на които отговорът е, че оборудването се стопанисва от Национална компания " Железопътна инфраструктура ". От НКЖИ пък оповестяват, че асансьорите са спрени от употреба от органите на техническия контрол поради повреди, които нарушават естествената им работа. Необходим е ремонт, за който са направени и изпратени ценово предложение и оферта за доставка на възли и елементи. Междувременно " Железопътна секция-София " прави със лични средства следващ ремонт на двата асансьора, който се чака скоро да завърши, прибавят от НКЖИ.

Автор: Софи Цветкова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР