Доста странен субект се оказа детска учителка, при това началник.Директорка

...
Доста странен субект се оказа детска учителка, при това началник.Директорка
Коментари Харесай

Директорка на детска градина взриви цял град! Съобщението

Доста чудноват индивид се оказа детска учителка, освен това шеф.

Директорка на детска градина заплаши родители с инспекции по домовете, в случай че желаят децата да я посещават през лятото.
-->
Съобщение, което е разлепено на всяка врата на детската градина " Юрий Гагарин " в Годеч, шашна родителите. Бележката бе публикувана и в обществената мрежа Facebook, където пък провокира взрив от реакции. 

Абсурдната бележка е подписана персонално от директора на детското заведение - Зорка Александрова. Ето какво се показва в нея - публикуваме текста без редакторска интервенция:

" УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

С НАЙ-ГОЛЯМО УВАЖЕНИЕ КЪМ Върховен административен съд И ДЕЦАТА, Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) УВЕДОМЯВАМ, ЧЕ ОТ 03.07.2023 ГОД. съдебна експертиза ОФОРМЯ ЕДНА ДЕЖУРНА ГРУПА ЗА НАИСТИНА КРАЙНО НУЖДАЕЩИ съдебна експертиза ДЕЦА, С КАПАЦИТЕТ- 20-МЕСТА. ТОВА ЧЕ ДЕТСКАТА ГРАДИНА Е БЕЗПЛАТНА, ОЗНАЧАВА РЕД И РАЗУМ,КЪМ УЧЕБНОТО ЗАВЕДЕНИЕ, КЪМ УЧИТЕЛИТЕ и ПЕРСОНАЛА B ДГ ”ЮРИЙ ГАГАРИН ”.

ВСИЧКИ РОДИТЕЛИ, КОИТО CA B ОТПУСКА, ИМАТ БАБИ, ДЯДОВЦИ,БРАТЧЕТА И СЕСТРИЧКИ, ОТПУСК Пожарна охрана МАЙЧИНСТВО, РАБОТЯТ ОНЛАЙН И ДР., УМОЛЯВАМ ДА СИ ОСТАНАТ ВКЪЩИ.

ЩЕ БЪДЕ ИЗВЪРШВАНА ПРОВЕРКА! ".

Богомил Богомилов, който разгласява бележката на страницата си в обществената мрежа Facebook, изрази възмущението си от решението на директорката.

" Няма ясно написани критерии, определящи кой родител е извънредно нуждаещ се! Директорът самичък преценя кое дете да вземе, а това си е корист със служебно състояние. Отново ще има " наши и ваши ". Няма разпоредба или заповед на МОН или РУО, която да указва, че лятото градината би трябвало да работи с понижен потенциал. Детската градина е целогодишна и госпожа Александрова си взема заплатата целогодишно. Лятната " почивка " на градината си е небивалица персонално на директорката. Никой външен НЕ я кара да го прави! ", написа Богомил.

Богомилов е склонен, че персоналът в детското заведение има право на отпуска, само че също по този начин е безапелационен, че е редно отпуските да бъдат проведени посредством периодично повтаряне на отсъстващите, тъй че да не се блокира работата на заведението.

" Интересно ми е какво биха споделили от институциите по отношение на тази насмешка с родителите...., насмешка със същите тези родители, които се трудят, заплащат налози и устоят детската градина ", написа още Богомил. Той напомни, че бюджетът на заведението е с общински средства.

По неофициална информация към този момент има подаден сигнал до РУО-София, в който е приложено известието на директорката на  " Юрий Гагарин " в Годеч.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР