„Доста са разнопосочни са мненията на учителите и в София

...
„Доста са разнопосочни са мненията на учителите и в София
Коментари Харесай

Диян Стаматов: От втория срок поетапно връщане на учениците от горните класове

„ Доста са разнопосочни са мненията на учителите и в София по въпроса дали да се слага имунизацията против Коронавирус – 19, има огромна диаметралност на желанието “, разяснява в предаването „ Преди всички “ Диян Стаматов, шеф на 119 СОУ в столицата и ръководител на Съюза на работодателите в системата на националната култура, във връзка това, че на следващия ден изтича срокът учителите да заявят предпочитание за имунизиране.
„ От 120 души преподавателски състав в моето учебно заведение предпочитание да се имунизират са изразили до момента 16 индивида, което е малко под 10 на 100. Интересното е, че когато непедагогическият личен състав нямаха опция да се имунизират, имаха огромно предпочитание да го създадат, а когато получиха тази опция, нито един от тях не се записа. Различни са аргументите - че имат болести, че желаят да изчакат, че нямат задоволително информация “, изясни още Стаматов.

Но по думите му педагогическият състав е доста значимо да се имунизира, тъй като обществото разчита на тях – и те е редно да се имунизират тъкмо в този момент след медиците и фармацевтите, тъй като ние сме хората, които би трябвало да дадем позитивния образец.

„ Аз прекарах, само че аз ще се имунизирам още в този момент, аз съм в непрекъсната връзка с доста хора, желая да работя умерено, с цел да излезем от тази обстановка “, уточни той и добави:

„ Повече от 15 - 20 на 100 чакам да се имунизират при първата вълна не по-късно от края на месеца. Но притеснителното е, че втората ваксина ще е много по-късно, което ще ни сътвори учредителен проблем, по тази причина е добре в този момент да се имунизират като първа доза, с цел да не се забавят нещата “.

Според него няма проблем с тръгването на учениците до 4 клас в час. За огромните възпитаници е добре да се изчака първата вълна на имунизиране на учителите, с цел да сътвори известно успокоение при тях, тъй като при учителите в горните класове има доста огромно терзание и в случай че имунизирането се случи в края на този месец, напълно умерено от началото на февруари могат да се върнат в учебно заведение и горните класове – от началото на втория период – 5, 7, 12 клас поетапно, с цел да няма скупчване, стъпаловидно, след това връщане отново отдалечено за къс интервал на време ".

" Комуникацията ни с МОН е извънредно ползотворна по тези сложни тематики и ги решаваме взаимно с от самото начало на пандемията ", разясни още Стаматов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР