Доста е малък шансът да не сте чели Малкият принц

...
Доста е малък шансът да не сте чели Малкият принц
Коментари Харесай

По колко чаши вода дневно трябва да пием

Доста е дребен шансът да не сте чели Малкият принц на френския публицист и мъдрец Екзюпери, само че евентуално не сте чували неговият откъс, отдаден на водата, който ще използваме за пролог към сегашната тематика. Той гласи: Вода, ти нямаш нито усет, нито цвят, нито аромат. Невъзможно е да бъдеш разказана, любуваме ти се, без да осъзнаваме какво представляваш! Не може да се каже, че ти си нужна за живот: ти си самият живот! Ти си най-голямото благосъстояние на света!

Да, това си е самата истина и даже и в нашия съвремен и съвременен свят, в който всеки ден безусловно изскачат нови теории и открития защо ли не. Водата е незаменима и в действителност се явява най-здравословният артикул за нас. За това спор няма - колкото повече вода пиете дневно, на толкоз по-крепко здраве ще се радвате. Но тук идва и разумният въпрос, който мнозина си задават. Колко чаши вода на ден би трябвало да пием?

Това, което тук ще ви предложим, е единствено приблизителното количество вода, което би трябвало да приемате за едно денонощие, тъй като това зависи както от количеството калории, които приемате на ден и възрастта ви, по този начин и от здравословното ви положение. По мотив последното няма по какъв начин да знаем дали не задържате вода, което надлежно не би съответствало въобще на информацията, която ще прочетете по-долу.

По мотив приема ви на калории е добре да знаете, че множеството експерти предлагат на всяка 1 kcal да приемате по 1 мл вода. Това значи, че в случай че на ден приемът ви на калории е към 1 800 (това се равнява почти на 3 съществени здравословни хранения и няколко междинни), то тогава би трябвало за приемате и към 1.8 л вода. Отново споделяме, че това не е главно предписание, а единствено насочваща информация.

 Приемът на вода е значим

Относно приема на вода има голямо значение и на каква възраст сте. Колкото по-възрастни сте, толкоз по-малка нужда стартира да изпитва организма ви от вода. Така да вземем за пример, в случай че сте на възраст 16-30 год, то ще имате потребност от към 35-40 мл вода на база 1 кг телесно тегло.

Т.е. в случай че сте към 60 кг и се вписвате в посочената възраст, е добре да приемате по 2.4 л вода. Колкото по-възрастни ставате, толкоз по-малка става нужната на организма ви от вода, като след 65 год възраст, тя е към 25 мл на 1 кг телесно тегло.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР