Доста често стопаните се замислят за превъзпитаване на кучето. Това

...
Доста често стопаните се замислят за превъзпитаване на кучето. Това
Коментари Харесай

Как да се справим с разглезено куче

Доста постоянно стопаните се замислят за превъзпитаване на кучето. Това е много настояща тематика изключително, в случай че се замисляте да си вземете животно от подслон, защото въпреки всичко там огромна част от кучетата са към този момент на възраст над 1 година и може да се каже, че към този момент имат построен характер. Отговорът на този въпрос еднопосочен е Да, кучето може да се превъзпита и да се го обучите да е дисциплинирано и чинно, само че въпреки всичко е значимо да осъзнавате, че ще се наложи да сте много стимулирани и търпеливи при този развой.

Как да се оправим с капризно куче?

1. Не бързайте - възпитанието на кучето, както и смяната на към този момент построения му темперамент не е бързо и ще се наложи да мине най-малко 1 месец, с цел да видите някакви забележими резултати. Не бързайте и не се отхвърляйте, само че и отделяйте всяка свободна минута, с цел да се справите с казуса и да отучите кучето си от глезенето, както и да го дисциплинирате. Бъдете сигурни, че след няколко месеца към този момент ще имате затвърдени резултати и даже близките ще могат да видят позитивната смяна.

2. Бъдете поредни - не очаквайте, че нещата ще се случат за 2-3 дни. Бъдете търпеливи и отделяйте на възпитанието на кучето ви не по-малко от 20 минути дневно. Заедно с това се старайте да разделите времето на два пълноценни урока от по 10 минути и да затвърждавате резултата през целия ден, когато имате опция.

 Превъзпитаване на кучето

3. Възпитавайте животното първоначално вкъщи - по-големите кучета, които към този момент имат построен темперамент и са много лигави, могат елементарно да се разсейват от разнообразни външни фактори. Именно по тази причина е добре да започнете с възпитанието в началното вкъщи, до момента в който не видите някакъв резултат. Едва след време можете да се заемете с дисциплинирането и на открито, с цел да затвърдите триумфа на любимеца си до тук. Във всеки един случай обаче ви съветваме разсейващите фактори да са сведени до най-малко, с цел да е по-ефективен възпитателния развой и дресирането на кучето.

Ето че към този момент знаете, с какво да започнете и по какъв начин да се справите с капризното куче. Старайте се също по този начин уроците да са разнообразни и да разнообразявате възпитанието с научаването на разнообразни кучешки команди.

 Глезено куче

Така на кучето ви няма да му стане скучно бързо и ще му е забавен целия обучителен развой. И на последно място, повтаряйте всяка една команда, с цел да затвърдите резултата от възпитателното образование на домашния любим.

Междувременно ще ви издадем и кои са лесните за дресиране кучета. Сред тях са: бордър коли, голдън ретривър, пудел, лабрадор, бигъл, пули, папийон.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР