Доскорошният финансов министър Асен Василев и бившият вътрешен министър Бойко

...
Доскорошният финансов министър Асен Василев и бившият вътрешен министър Бойко
Коментари Харесай

Прокуратурата ще разпита Асен Василев и Бойко Рашков за аферата в митниците

Доскорошният финансов министър Асен Василев и някогашният вътрешен министър Бойко Рашков ще бъдат разпитани в прокуратурата по аферата в митниците . Това заяви пред „ Българска национална телевизия “ заместник-градският прокурор и представител на Софийска градска прокуратура Десислава Петрова .

Тя отхвърли да сред някогашния към този момент основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев и държавното обвиняване да е сключвана договорка в подмяна на  свидетелските му показания . Петрова подсети, че Коцев самичък поискал да свидетелства, откакто получил данни за акцията в Агенция „ Митници “. Според заместник-градския прокурор не е ясно по какъв начин се изтекли фотосите от досъдебното произвеждане по случая.

„ Имаше двукратни срещи с юриста на Живко Коцев. Той беше разпитан и беше припознат като очевидецът, който е декларирал, че заради лоялните си връзки с Бойко Рашков е осъществявал връзка с другите обвинени, знаейки за тяхната активност “.

Относно изтеклите фотоси в медиите на Живко Коцев, посочените за контрабандисти татко и наследник Стефан и Марин Димитрови и някогашният началник на Агенция „ Митници “ Петя Банкова – представителят на Софийска градска прокуратура съобщи:

„ Трудно ми е да разясня дали това са фотоси от досъдебното произвеждане, защото на мен персонално не са ми известни. От прокуратурата не е изтекла информация. До фотосите – допускам, че това са фотосите, които са в делото, защото изображенията в тях бяха коментирани в обществено правосъдно съвещание и от страните по делото “.

Асен Василев ще дава отговор през днешния ден дали се е познавал със Стефан и Марин Димитрови

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР