Доскорошната председателка на Съвета за електронни медии (СЕМ) Бетина Жотева

...
Доскорошната председателка на Съвета за електронни медии (СЕМ) Бетина Жотева
Коментари Харесай

Бившата шефка на СЕМ стана пиар при Иван Гешев -

Доскорошната председателка на Съвета за електронни медии (СЕМ) Бетина Жотева от понеделник работи в дирекция “Публична връзка ” към администрацията на основния прокурор Иван Гешев, .

Жотева беше член на Съвет за електронни медии от 2016 до 2022 година от квотата на президента Росен Плевнелиев. Тя председателстваше медийния регулатор през последните две години от мандата си. На 9 май президентът Румен Радев назначи на нейното място дългогодишната военна кореспондентка от бТВ Габриела Наплатанова - Русева. 

Жотева е почнала работа в прокуратурата на 16 май. Ръководителят на пресцентъра Веселин Иванов дал отговор с имейл до " Свободна Европа ", че Жотева е била назначена в дирекцията “до провеждането на конкурс ”. Иванов не е отговори на въпроса каква е точната служба, заета от Жотева. Самата тя също не съумяла да я посочи в телефонен диалог с обяснението, че не си я спомня.

“Ами, това към този момент са доста такива въпроси... За какво, кому е нужна тази информация ”, попитала на собствен ред някогашната председателка на Съвет за електронни медии, след което добавила: “Ами, не мога да ви я кажа. Смисъл, не си припомням тъкмо какво е. ”

Проверка на " Свободна Европа " е открила, че на уеб страницата на прокуратурата е имали публикация, че се търси “една щатна численост за длъжността “Главен експерт “ в отдел “Институционални и интернационалните връзки “ на дирекция “Публична връзка “ към Администрация на основния прокурор ”.

Това в действителност е нов отдел в пресцентъра на държавното обвиняване, оголен напълно неотдавна, излиза наяве от решение на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) за няколко кадрови промени, взето на 20 април.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР