Доскоро в Италия, където храната е част от националната култура,

...
Доскоро в Италия, където храната е част от националната култура,
Коментари Харесай

Вече е ок да си вземете остатъците от храна в Италия

Доскоро в Италия, където храната е част от националната просвета, бе безусловно недопустимо клиент да изиска поръчката му да бъде опакована за у дома.

Тази традиция е на път да остане изцяло забравена в предишното, откакто множеството заведения за хранене на полуострова се преклониха пред международните трендове и започнаха да оферират и тази услуга.

Разбира се, смяната върви постепенно. Докато от ден на ден ресторантьори са склонни да преглътнат, в случай че поръчате считаната до неотдавна за засегнатост към националното кулинарно самочувствие кока кола, вместо вино, настояването да ви увият остатъците от храна за у дома, може да ви навлече не един и два криви погледа.

Обикновено отводът се оправдава с неналичието на картонени кутии, където храната да се опакова. Много от заведенията за хранене съзнателно не се доставят със ресурс от картонени кутии.

Докато притежателите на заведения за хранене към момента държат на многовековната традиция, измежду обществото има други трендове. Кампания на държавното управление, целяща да разпространява съхранението на храната, съумя да промени манталитета на огромна част от италианците.

 Паста

Според статистиката в края на работното време италианските заведения за хранене изхвърлят цяла една трета от питателните артикули, купени за деня. Факт, с който бдителните еко деятели на Апенините не могат да се примирят във време на паника за бъдещето на планетата Земя.

Тенденцията за смяна в питателните обичаи на Апенините е нова. От няколко години в обществото тече изчерпателен публичен спор.

Сред локалното население все още нововъведението не среща парещ банкет. Анкета е открила, че за множеството италианци настояването да се отнесе неизядената храна у дома, е вулгарно и симптом на неприятна просвета.

Показателен е казусът с Мишел Обама. Първата дама на Щатите обядвала с дъщерите си в известния ресторант Maccheroni до Пиаца Навона, Рим, след което поискала да ѝ опаковат храната. Случката, станала през 2009 година, провокира съвсем интернационален скандал.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР