Доскоро само сюжети на екшън филми, перспективата светлините да изгаснат

...
Доскоро само сюжети на екшън филми, перспективата светлините да изгаснат
Коментари Харесай

Все повече германци ходят на курсове, които ги подготвят за прекъсвания на електрозахранването

Доскоро единствено сюжети на екшън филми, вероятността светлините да изгаснат в най-голямата стопанска система в Европа стана напълно действителна опасност на фона на актуалната енергийна рецесия. Подготвяйки се за сходен сюжет, все по-голям брой германци се записват на курсове, с цел да се научат по какъв начин да работят, в случай че се окажат потънали в мрак. написа Ройтерс.

„ Ако електричеството спре, тогава безусловно нищо към този момент не работи. И ние би трябвало да осъзнаем какво в действителност значи нищо да не работи “, сподели Биргит Еберлин, инструктор в Работническата самарянска федерация (ASB).

Дори допустимо най-простите действия - от подготвяне на храна и поддържане достъп до питейна вода до грижа за домашни любимци или звънене на вратата на съседа, се трансформират в огромни провокации.

Германската благотворителна организация предлага безвъзмездни курсове по тематиката от името на Федералната работа за гражданска отбрана и помощ при бедствия (BBK).

По време на курсовете в пространствата на благотворителната организация в Югоизточен Берлин Еберлин споделя на мрачно или със слаба светлина от факли по какъв начин човек да се приготви за спирания на електрозахранването.

„ Преди три генерации хората знаеха какво е да си без електричество. Днес осъзнаваме, че едвам можем да действаме без електричество “, сподели Албрехт Брьоме, някогашен шеф на пожарната в Берлин.

Федералната мрежова организация на Германия предизвести за вероятни ограничавания на газа тази зима, откакто вносът на съветска сила в Германия спадна в следствие от войната в Украйна.

Въпреки това, с съвсем цялостни газови складове и извънредно топла есен, която оказва помощ в напъните за икономисване на отопление, Германия се надява да избегне непредвидени прекъсвания на тока.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР