Дошло е време пак да правим история. И най-много ни

...
Дошло е време пак да правим история. И най-много ни
Коментари Харесай

Карадайъ: Дългът ни е да посочим посоката за развитие на България

Дошло е време отново да вършим история. И най-вече ни отива тук, от този площад да кажем: Да, през днешния ден ние вършим история в нашата Родина България. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи и претендент за президент Мустафа Карадайъ на избирателен протест в Мадан. И изясни: " След като Движение за права и свободи зададе посоката на България - участието в Европейски Съюз, и пътя към нея - участие в НАТО, през 2009 година едни хора влязоха в ръководството на страната. Взеха властта, само че не управляваха. Няма посока, няма развиване. За да стигнем до такава степен през днешния ден, 2021 година, да установяваме, че при множеството рецесии има към този момент и рецесия на демокрацията, и рецесия на държавността ".

Ние имаме вяра, че имаме задължението, имаме дълга да браним и да пазим отвоюваната независимост и народна власт в нашата Родина България, само че дружно с това да сочим и вярната посока за развиване на България. А през днешния ден тя е модерните демокрации в света, модерните демокрации в Европа, съобщи още Карадайъ.

Америка е образец за народна власт и независимост. Ние следваме модерната народна власт в Америка. Америка са наши другари, ние сме другари на Америка, каза още Мустафа Карадайъ. И риторично попита: " Какъв тогава е казусът в България да изберем Мустафа за президент? "

Ние с Искра Михайлова сме генераторите на национално-обединяващи дела, съобщи Мустафа Карадайъ. И ги изброи:

* Достигане на междинните европейски стандарти на живот тук и в този момент, не в миналото в бъдещето.

* Безплатна и налична детска градина за всяко дете у нас.

* Създаване на съвет по енергетика към президента, който да направи тактика за превъзмогване на разрастващата се енергийна рецесия.

* Българският трикольор във всеки дом и над всяка социална постройка, тъй като той ни сплотява.

* Стратегия и проект за превъзмогване на демографската рецесия.

* Българското културно-историческо завещание да стане част от международното.

В предизборната среща в Мадан участваха претендентът за вицепрезидент Искра Михайлова, зам.-председателите на Движение за права и свободи Халил Летифов и Ахмед Ахмедов, президентът на АЛДЕ Илхан Кючюк, вицепрезидентът на Либералния интернационал Емил Киряс, Атидже Вели, евродепутат от ДПС/ " Обнови Европа " и Хайри Садъков, лидер на листата на Движение за права и свободи в Смолян.

Да бъда претендент на Движение за права и свободи за вицепрезидент е на първо място отговорност. Огромна отговорност пред всички вас, пред Движение за права и свободи, пред дамите, пред бизнеса, пред хората на културата, пред научните среди, пред нашето Отечество, сподели Искра Михайлова. И показа, че всякога, когато сътрудниците й в Европа я питат съумява ли Движение за права и свободи да направи по този начин, че Европа да стигне до България, тя се сеща за Мадан и споделя за европейския град Мадан.



Дойдох в Мадан и си споделих: Боже, какво място, какъв брой прекрасен град! А, когато пристигнах на площада си споделих: Боже, какви хубави хора! - обърна се към множеството вицепрезидентът на Либералния интернационал Емил Киряс. И заръча на депесарите: На 14 ноември чакам от вас Мустафа и Искра да имат най-вече гласове.

Киряс е в България като част от делегацията на АЛДЕ, която включва европейски наблюдаващи на изборите. Мисията на АЛДЕ е у нас във връзка случаите на полицейски репресии над български гласоподаватели.

Бяхме три дни с сътрудници от Испания, Германия, Белгия, Словения, разговаряхме с представители на разнообразни групи в страната и бяхме шокирани. В 2021 година в европейска България има дискриминация, сподели Емил Киряс. И изрично съобщи: " Такива неща в Европа не могат да се случват! " Бъдете мощни, мъдри, правото и правдата са на ваша страна, сподели Киряс.

Моята фантазия е Република България да избира държавен глава не по това по какъв начин се споделя, каква вяра изповядва, какъв цвят на кожата има. А по това какво може, как слага обществено проблемите и най-важното по какъв начин ги взема решение, съобщи президентът на АЛДЕ Илхан Кючюк.

Само Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова могат да изградят разрушените мостове сред институциите, сред институциите и партиите, сред обособените партии, сред българските жители, партиите и институциите, сподели зам.-председателят на Движение за права и свободи Халил Лефитов и прикани депесарите за гласоподават с № 17, с цел да изберат Карадайъ и Михайлова още на първи тур.

" Ние няма да позволим хора, завладяли властта в България през задния двор - без да вземат участие на избори и без да получат поддръжка, да ръководят нашата Родина ", безапелационен бе зам.-председателят на Движение за права и свободи Ахмед Ахмедов.

Тези хора превзеха министерските столове без да осъзнават къде се намират. Превърнаха Министерство на вътрешните работи в избирателен щаб. Урониха престижа и престижа на страната. Ние от Движение за права и свободи няма да позволим това да продължи, безапелационен бе Ахмедов.



Днес е доста значимо Мадан още веднъж да даде своята мощна поддръжка за Движение за права и свободи, за да продължи Европа да бъде в Мадан - с политиките си, с полезностите си, сподели и евродепутатът от ДПС/ " Обнови Европа " Атидже Вели. И съобщи: " Затова е значимо да изпратим колкото се може повече национални представител в 47-ия парламент, които да вземат участие в създаването на европейските политики в България ".

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР