Досегашното правителство ще бъде запомнено като правителството, което продължи най-кратко,

...
Досегашното правителство ще бъде запомнено като правителството, което продължи най-кратко,
Коментари Харесай

Абазович: Досегашното правителство работи най-кратко, но взе най-трудните решения

Досегашното държавно управление ще бъде запомнено като държавното управление, което продължи най-кратко, само че взе най-трудните решения, сподели министър председателят Дритан Абазович след вота на съмнение към неговото държавно управление, заяви Българска телеграфна агенция.

Парламентът на Черна гора гласоподава тази нощ избор на съмнение към кабинета на Абазович, откривайки пътя за нови политически разтърсвания в балканската страна.

Предишното съдружно държавно управление също беше свалено с избор в Народното събрание през февруари тази година.

Предложението бе импортирано от Демократическата партия на социалистите (ДПС) на президента Мило Джуканович и бе подкрепено от 50 депутати в Народното събрание след 12 часа разгорещени диспути. Трийсет народни представители бойкотираха вота.

Липсата на съответни резултати в осъществяването на цели, положението на черногорската стопанска система и утежняване на епидемиологичната конюнктура бяха посочени като претекстове, само че основният фактор бе “Основният контракт ” със Сръбската православна черква. Това посочи и министър председателят Абазович. Той сподели още, че битката с корупцията и проведената престъпност в Черна гора в никакъв случай не е била толкоз значима.

„ Поздравявам новата коалиция на Мило Джуканович и Алекса Бечич, уповавам се те бързо да се спогодят за държавно управление. Готови сме в този миг да предадем щафетата на някой, който да управлява страната, за какво не и по-успешно ”, добави Абазович.

Съжалявам, че проведената престъпност продължава да употребява пипалата си, посочи още министър председателят.

Той повтори, че няма да взе участие в реконструираното държавно управление и счита, че и Социалистическата национална партия няма да го направи.

На въпрос по какъв начин може да се възнамеряват избори, в случай че няма Конституционен съд, Абазович сподели, че за това би трябвало да бъдат питани в Движение за права и свободи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР